BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinJaponya'da şiddetli deprem! Ölü ve kayıplar var----

Japonya'da şiddetli deprem! Ölü ve kayıplar var

Japonya'da şiddetli deprem! Ölü ve kayıplar var
06 Eylül 2018 - 01:06 www.finansgundem.com

Japonya'nın Hokkaido bölgesinde 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çok sayıda binanın yıkıldığı depremde en az bir kişinin öldüğü, 32 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Depremde 120 de yaralı var

Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido’da 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle birçok bölgede heyelanlar meydana gelirken, 80 yaşında bir adamın hayatını kaybettiği ve 32 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. 120 de yaralı olduğu öğrenilen deprem nedeniyle bölgeye elektrik verilemiyor. Hızlı tren seferleri yapılamadı. Havaalanındaki olası risklere karşı hava trafiği de durdu.

Salı günü ülkeyi vuran tayfunun yaralarını saran Japonya’yı bu kez deprem vurdu. Sabaha karşı 3.00 sularında Hokkaido'da meydana gelen ve Meteoroloji Ajansı'nın ilk tahminine göre 6.7 şiddetinde olduğu açıklanan deprem, birçok bölgede elektrik kesintileri yaşanmasına neden oldu. Devlet yayın kuruluşu NHK, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, depremde en az bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. NHK'ya göre 32 kişi de kayıp. Yaralı sayısı da en son 120 olarak açıklandı. 

Merkez üssü yakınlarında meydana gelen toprak kayması Atsuma kasabasındaki evlerde yıkımlara neden oldu. Şimdiye kadar helikopterle 10 kişinin kurtarıldığı belirtilirken, evlerde mahsur kalanların olabileceğinden korkuluyor.

Deprem nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintileri yaşanıyor. Hokkaido’da bulunan Tomari nükleer santralinin acil durum jeneratörlerini kullandığı bildirildi. Kamu yayıncısı NHK, santralde herhangi olağandışı bir durum rapor edilmediğini bildirdi.

Deprem toplu taşıma araçlarını da etkiledi. Hızlı tren seferleri yapılamadı. Havaalanındaki olası risklere karşı hava trafiği de durdu.

Deprem dağları devirdi!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)