Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Seul'u ziyaret eden Japonya Dışişleri Bakanlığı Asya ve Okyanusya İşleri Genel Müdürü Funakoşi Takehiro, Güney Koreli diplomatlarla bir araya geldi.
Japon kamu yayıncısı NHK'ya göre, Güney Kore Asya ve Pasifik İşleri Genel Müdürü Lee Sang-ryol ile görüşen Funakoşi, ikili ilişkileri ele aldı.
Funakoşi, savaş dönemi istismar edilen Koreli kadınlar sorununa yönelik farklı yaklaşımlar sebebiyle ilişkilerin olumsuz etkilendiğine dikkati çekti.
Savaş dönemi zorla çalıştırılan işçilere tazminat ödenmesi konusuna da değinen Funakoşi, bu konuda Güney Kore'den "Japonya'nın kabul edebileceği bir çözüm" beklediklerini belirtti.
Takımadalar gündemdeydi
Görüşmede, Güney Kore Ulusal Polis Ajansı bürokratının geçen hafta, ülkesinin Japon Denizi'nde kontrolü altında tuttuğu Takeşima/Dokdo Adaları'nı ziyaret etmesi de gündeme geldi.
Funakoşi, ülkesinin bu konudaki kalıcı tutumu gereği ziyaretin "tamamıyla kabul edilemez" olduğunu belirtti ve Seul hükümetinden "uygun bir cevap" beklediklerini söyledi.
Güney Kore Dışişleri Bakanlığına göre, görüşmede Lee, takımadalar ve söz konusu ziyarete ilişkin Japonya'nın iddialarının "hiçbir suretle kabul edilemeyeceğini" aktardı.
İki diplomat, Japonya-Güney Kore ilişkilerin sağlıklı yürütülmesi hedefiyle Tokyo ve Seul'deki dışişleri otoriteleri arasında iletişimin korunmasında mutabakata vardı.
Seul ziyareti kapsamında Funakoşi, Güney Kore'nin Kore Yarımadası Barış ve Güvenlik İşleri Özel Temsilcisi Noh Kyu-duk ile de görüştü.
Noh ve Funakoşi, Kuzey Kore sorununa yönelik ABD'nin dahil olduğu üçlü yakın iş birliğinin sürdürülmesinde anlaştı.
Tazminat ve takımadalar
Tokyo hükümeti, tazminat sorununun 1965'te imzalanan ikili anlaşmayla "nihai ve tam olarak" çözüme kavuşturulduğunu bildirerek, çözüm için adım atmasına yönelik Güney Kore'ye çağrıda bulunuyor.
Güney Kore Ulusal Polis Ajansı Genel Başkomiseri Kim Chang-yong'un geçen hafta, ülkesinin Japon Denizi'nde kontrolü altında tuttuğu Takeşima/Dokdo Adaları'nı ziyaret etmesi Tokyo'da tepki çekmişti.
Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, Tokyo hükümetinin ziyaret sebebiyle Seul hükümetini protesto ettiğini bildirerek "tarihi deliller ve uluslararası hukuk bağlamında adaların Japonya'ya ait olduğunu" kaydetmişti.
Güney Kore'nin "Dokdo", Japonların ise "Takeşima" olarak adlandırdıkları takımadalar, uzun zamandır iki ülke arasında egemenlik tartışmalarına konu oluyor.
Tokyo hükümeti, Japon Denizi'nde (Doğu Denizi) bulunan ve Güney Kore'nin kontrolündeki ada grubunda 11 yıldır hak iddia ediyor.
Japonya'dan Çin'e ve Güney Kore'ye çağrı
Japonya stoklarından petrol satışı yapmayı değerlendiriyor
Güney Kore'den Kuzey'e 'Papa'nın ziyaret teklifini kabul et' çağrısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.