Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Japonya, tanımlamayan hava olaylarını incelemek için Fukushima Nükleer Santrali yakınlarından bir araştırma laboratuvarı açtığını duyurdu. Japon haber ajansı Mainichi'ye göre, Japonya Uluslararası UFO Laboratuvarı, Pentagon'un tanımlanamayan hava olaylarıyla ilgili 9 sayfalık raporunu yayınlamasından bir gün önce, 24 Haziran'da açıldı.
"UFOLARININ KİMLİKLERİNİN TEMELİNE İNMAK İSTİYORUM"
Araştırma merkezinin yöneticiliğini ise Mu occult dergisinin baş editörü 51 yaşındaki Takeharu Mikami üstlendi.
Mikami, "Şimdiye kadar, UFO'lar keşfedilmiş olsa bile, bilgiler yalnızca bireysel düzeyde paylaşıldı. Umarım araştırma laboratuvarı bilgi almak için bir üs görevi görür ve yeni keşiflere yol açar. Kimliklerinin temeline inmek istiyorum” dedi.
BİR DİZİ OLAYI ARAŞTIRACAK
Yeni laboratuvar, Fukushima eyaletindeki Fukushima Daiichi Nükleer Santrali'nden (Fukushima-1) sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunuyor. UFO laboratuvarı, kendisini 'UFO'ların memleketi' olarak adlandırılan bölgenin yakınında meydana gelen bir dizi olayı inceleyecek.
1970'lerde, görgü tanıkları Senganmori Dağı yakınında ışık yayan koni şeklinde bir nesne gördüklerini iddia etti. Mikami, bölge sakinlerinden görüntüleri laboratuvarla paylaşmalarını istedi.
Bununla birilikte, Japonya’nın hamlesi ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, UFO olarak da bilinen tanımlanamayan hava olaylarına (UAP) ilişkin raporunu yayımlamasının hemen ardından geldi.
TEK BİR AÇIKLAMASI YOK
Raporda, 2004 ve 2021 yılları arasında gözlemlenen 144 hava olaylarının incelendiği belirtildi. Raporda, tanımlanamayan hava olaylarının tek bir açıklamasının olmadığına vurgu yapıldı.
FUKUŞİMA NÜKLEER FACİASI HAKKINDA
Japonya’nın Okuma bölgesinin başkenti Fukuşima’da 11 Mart 2011'de dünyanın gördüğü en büyük nükleer facialardan biri meydana geldi.
9,1 şiddetindeki deprem ile sarsılan ve ardından meydana gelen tsunami nedeniyle Fukuşima Daiichi nükleer santralinde peş peşe patlamalar yaşandı. Olay anında 2 bin 203 kişinin öldüğü, günümüze dek radyasyonun etkileri nedeniyle 18 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Bununla birlikte Fukuşima, 1986'da yaşanan Çernobil nükleer felaketinin ardından en fazla yıkıma neden olan ikinci nükleer vaka olarak tarihe geçti.
Japonya'da paranın patronu değişiyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.