BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya ihracatı tempo artıramadı----

Japonya ihracatı tempo artıramadı

Japonya ihracatı tempo artıramadı
22 Mayıs 2013 - 07:08 www.finansgundem.com

Yenin dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine gerilemesine rağmen Japonya'nın ihracatı beklentinin altında kaldı

Japonya'nın ihracatı Nisan'da beklentinin altında kalırken, dış ticaret açığı da genişleyerek küresel ekonomideki zayıflığın dünyanın en büyük 3. ekonomisini yeniden canlandırma çabaları üzerindeki baskıya işaret etti.
Tokyo'daki Maliye Bakanlığı ihracatın yıllık bazda yüzde 3.8 artış kaydettiğini açıkladı. Bloomberg anketine katılan 26 ekonomistin medyan tahmini ihracatın yüzde 5.4 artacağı yönündeydi. Ülke 879.9 milyar yen (8.6 milyar dolar) ile 1979'dan bu yana en yüksek dış ticaret açığını verdi.
Yenin geçtiğimiz hafta 4 yılın en düşük seviyesine zayıflaması, ürünleri denizaşırı piyasada daha ucuz ve rekabetçi hâle getirerek Japon şirketlere yardım edecek olsa da, bugünkü veriler Avrupa Birliği'ndeki sınırlı talebin ihracatı baskıladığını gösterdi. Son rakamlar zayıf para biriminin ithalat maliyetini artırarak Japonya'nın 10. kez dış ticaret açığı vermesine neden olduğuna işaret etti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)