Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Japonya'nın resmi Kyodo ajansının haberine göre, Japonya, Güney Kore'yi, aralarında İngiltere ve ABD'nin de olduğu 26 farklı ülkenin bulunduğu "imtiyazlı ticaret statüsündeki ülkeler" arasına aldı.
Böylece Japonya, Güney Kore'yi 4 yıl önce çıkardığı listeye tekrar almış oldu.
Karar, Güney Kore'nin de yakın zamanda benzer bir düzenleme yapmasının ardından alındı.
Güney Kore ve Japonya ilişkileri ilerletmek için bir araya gelmişti
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, 21 Mart'ta Japonya'yı "beyaz liste"ye yeniden dahil etmek için gereken yasal adımların atılması talimatı verdikten sonra Japonya, tercihli ticaret statüsü alan ülkelerin bulunduğu "beyaz liste"ye yeniden dahil edilmişti.
Güney Kore ve Japonya farklı sanayi alanlarındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ekonomik ilişkilerin genişletilmesi için 240'tan fazla üst düzey yetkilinin katılımıyla mayıs ayında Seul'de bir araya gelmişti.
Ticari ilişkilerinin bozulması
İki ülke arasındaki ilişkiler, Güney Kore Yüksek Mahkemesinin Kasım 2018'de Japon şirketlerini 1910-1945'teki sömürgecilik dönemi sırasında zorla çalıştırılan işçiler için tazminat ödemeye mahkum etmesi üzerine gerilmişti.
İki ülke arasındaki gerilim, Japonya'nın Temmuz 2019'da Güney Kore'nin teknoloji endüstrisinde ihtiyaç duyulan kilit öneme sahip maddelere daha sıkı ihracat kontrolü getirmesiyle tırmanmıştı.
Japonya, aynı yılın ağustos ayında Güney Kore'yi "imtiyazlı ticaret statüsündeki ülkeler" listesinden çıkardığını açıklamıştı. Seul yönetimi de buna karşılık Japonya'yı tercihli ticaret statüsü alan ülkelerin beyaz listesinden çıkarmıştı.
Japonya'dan, balistik füze fırlatan Kuzey Kore'yi protesto
Japonya'nın sanayi üretimi aşağı yönlü revize edildi
Çin, Japonya'dan deniz ürünleri ithalatına yasak getirdi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.