<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJaponlar işten ayrılmayı artık ihanet olarak görmüyor----

Japonlar işten ayrılmayı artık ihanet olarak görmüyor

Japonlar işten ayrılmayı artık ihanet olarak görmüyor
30 Haziran 2023 - 17:58 www.finansingundemi.com

İşten ayrılmanın çalıştığı kuruma ihanet etmek olacağını düşünerek işten ayrılamayan Japonlara ajanslar yardım ediyor.

İşkoliklikleriyle tanınan Japonlar, artık ihanet kaygısı yaşamadan işlerinden ayrılabiliyor. Japonya'nın işkolik ortamında işten ayrılmak isteyenlere yardımcı olan kuruluşlar ülke çapında giderek daha fazla rağbet görmeye başladı.

Japon iş hukuku çalışanlara işten ayrılma hakkı tanısa da, bazı işverenler, yetiştirdikleri elemanların gitmesini kabullenemiyor. 

Birçok durumda patronlar bazı işlerin ne şekilde yürütülmesi konusunda son sözü söyleme hakkını kullanarak çalışanlarının istifasını reddediyor. Bu durum, özellikle iş gücü sıkıntısı yaşanan sektörlerde daha sıklıkla görülüyor.

Çalışanlar da işten ayrılma talebini 'utanç verici' olarak görüyor. Toplum içinde sorun çıkaran olarak bilinmek istemediklerinden, yetkilileri sorgulamaktan geri duruyor, hatta konuşmaya çekiniyor. Aile ve arkadaşlarının görüşlerinden endişe duyan bazı kişiler, istismara uğramaktan kaçınıyor.

Japonya'nın işkolik ortamında işten ayrılmak isteyenlere yardımcı olan kuruluşlar ülke çapında rağbet görmeye başladı.

İşten ayrılmak, çetin bir boşanma gibi

Gardiyan, bu firmalardan biri. 2020 yılında kurulan firma 'taishoku daiko' yani 'işten ayrılma ajansı' olarak hizmet veriyor. Firma geçen yıl 13 bin çalışanın işten sorunsuzca ayrılmasını sağladığını belirtiyor. 

29 bin 800 yen (208 dolar) karşılığında sağlanan hizmet, ülkede hassas ve garip bir müzakereye dönüşebilen işten ayrılma sürecinde çalışanı temsil edecek sendikaya üç aylık üyelik ücretini de kapsıyor.

Başkent Tokyo merkezli firmanın yöneticisi Yoshihito Hasegawa yaptıkları işi 'çetin bir boşanma'ya benzetiyor.

Bugüne kadar Şinto tapınağından, dişçi muayenehanesine, hukuk firmasından restorana kadar birçok iş yerinde çalışan kişilere yardımcı olduklarını belirtiyor.

Kamikaze pilotları gibi

İnsanların işlerinde mutsuz olsa da, tıpkı II. Dünya Savaşı'nda intihara giden kamikazeleri kullanan pilotlar gibi daha büyük bir amaca hizmet için hayatlarından fedakarlık ettiklerini söyleyen Hasegawa, bu durumu "İşler böyle yürüyor, tıpkı gençlere yaşlıları onurlandırmaları öğretildiği gibi. Bırakmak ihanet olur" diyerek açıklıyor.

Genelde 20'li ve 30'lu yaşlarındakilerin işlerinden sorunsuz şekilde ayrılması için çalışan firmanın müşterilerinin yarısını kadınlar oluşturuyor. Birçok kadın, haftada bir ya da iki günlük diye ilan edilen işin ya maaşının ya da çalışma saatlerinin gerçeği yansıtmadığını fark ettiğinde ayrılmak istiyor. (euronews)

Ekonomistlerin listelediği iş hayatında gerekli 10 beceri

 

Yapay zekâ iş hayatında neleri değiştirecek?

 

İçe dönükleri iş hayatında değerli yapan 4 özellik

 

Boşanmak iş hayatına iyi geliyor

 

Japonya'da çekirdek enflasyon beklentilerin üzerine çıktı

 

Japonya'dan dövize müdahale hazırlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)