Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Japonya'nın son dönemde askeri harcamalarına ağırlık vermesi dikkatlerden kaçmıyor. Üst üste dokuzuncu kez revize edilen askeri bütçe 52 milyar dolara çıkarıldı. Planın içerisinde Çin’in artan askeri gücüne karşı koyabilmek için gelişmiş gizli avcı uçağı ve daha uzun menzilli gemi savar füzesinin geliştirilmesini finanse etmek de bulunuyor.
Savunma Bakanlığının nisan ayı itibarıyla alacağı ve bu yıla oranla yüzde 1,1 artış kaydedilen askeri harcamalar, 5.34 trilyon yen (51.7 milyar dolar) ile rekor kıracak.
Suga'nın başında bulunduğu iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) parlamentoda çoğunluğa sahip olması nedeniyle bütçe tasarısının yasalaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Başbakan Suga'nın, selefi Şinzo Abe'nin orduya Çin de dahil olmak üzere potansiyel düşmanlara karşı daha geniş menzil ve güce sahip yeni savaş uçakları, füzeler ve uçak gemileri temin etmek için askeri alanda sürdürdüğü genişleme politikaları devam ediyor.
Çin, bu yıl askeri harcamalarını yüzde 6.6 artırmayı planlıyor, bu son otuz yılın en küçük artışı anlamına geliyor.
Japonya ise uzun menzilli füzeler satın almanın yanı sıra ordusunun Çin, Kuzey Kore ve Asya'nın diğer bölgelerindeki uzak kara hedeflerini vurabilmek için silahlandırmayı ve eğitmeyi de hedefliyor.
Savaş uçağı projesine 40 milyar dolar
Ayrıca Japonya'nın 30 yıl aradan sonra yeniden bir savaş uçağı projesine dönmek ve 2030'a hazır olmasını sağlamak için 40 milyar dolar kaynak ayırdığı belirtiliyor.
Reuters'ın haberine göre, F-35'lerin de üreticisi Amerikan Lockheed Martin Corp'un da yardımıyla Mitsubishi Heavy Industries tarafından yönetilecek olan projeye, ilk etapta yeni bütçeden 706 milyon dolar kaynak sağlanacak.
Japonya'nın düzenli orduya sahip olmamakla birlikte Öz Savunma Kuvvetleri bulunuyor ve özellikle hava envanteri konusunda doğrudan ABD'ye bağımlı.
Tokyo, ülkenin güneybatısındaki Okinawa takımadalarını savunmak için uzun menzilli gemi savar füzesi geliştirilmesine başlamak için 323 milyon dolar harcayacak.
MARS-JUPİTER ARASINDA 300 MİLYON KM UZAKLIKTAKİ RYUGU ASTROIDINİ DELEREK TOPRAK GETİRDİ
JAPONYA 30 MİLYON KM UZAKLIKTAKİ ASTROİDDEN PARÇA ÇIKARARAK DÜNYAYA GETİRMEYİ BAŞARAN ÜLKEDİR KEŞKE JAPONYA ILE ORTAK TAARRUZ/BOMBARDUMAN UÇAKLARI HELILOPTERLERİ YAPABİLSEK KATARIN HİÇBİR TEKNOLOJIK GELİŞIMİ OLMADIĞINDAN FAYDADAN ÇOK ZARARLARI OLUR
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.