BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmir'deki elektrik faciası: İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı!----

İzmir'deki elektrik faciası: İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı!

İzmir'deki elektrik faciası: İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı!
25 Temmuz 2024 - 15:41 www.finansgundem.com

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen ve sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişinin ölümüne ilişkin olarak İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan gözaltına alındı.


İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmada 6 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

Gözaltına alınanlar arasında İZSU Genel Müdürü ve elektrik dağıtım firması yöneticileri de var.

Olay ve soruşturma

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3'ü yakalanırken 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Şüpheliler ifadelerinde "elektrik kablosunun yüzeye yakın olduğunu", "koruyucu borusunun kesildiğini", "elde malzeme olmadığı için borunun değiştirilemediğini" söylemiş, "mazgallarda yapılan işlemler sırasında İZSU gözlemcisinin izinli olduğu" da kayıtlarda yer almıştı. (TRT Haber)

İzmir’de elektrik faciası: Sorumluların ifadeleri ortaya çıktı!İzmir’de elektrik faciası: Sorumluların ifadeleri ortaya çıktı!

 

İzmir'deki elektrik faciasında gözaltına alınan 27 şüpheli adliyedeİzmir'deki elektrik faciasında gözaltına alınan 27 şüpheli adliyede

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acil erken seçim26 Temmuz 2024 12:33

    Normalleşme diye dolaşan CHP liderinin anlamadığı bir şey var  RTE bunu Bahçeliye karşı bir koz yada kalkan olarak kullanıyor. Eğer biraz da normalleşme diye beklerseniz saray bütün CHP belediyelerine çökecek sizinde  Kılıçdaroğlu'ndan bir farkınız kalmayacak sonuç yine hüsran olacak uyanık olun  biz uyaralım. Her şey çok açık ortada. Saray her zamanki gibi oyununu oynuyor piyon durumuna düşmeyin. Bu halkın ve ülkenin dayanacak gücü kalmadı titreyin ve kendinize gelin. Acil erken seçime gidin yoksa yarın çok geç olacak.