Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), İzmir Körfezi'nde müsilaj (deniz salyası) oluşumuna rastlandığı ve önlem alınmazsa müsilajın artacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
İZSU'dan yapılan açıklamada, İzmir Körfezi'nde 2003 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından Oşinografik İzleme Projesi yürütüldüğü belirtildi.
Büyük Kanal Projesi ve arıtma tesislerinin verimli çalıştırılması sayesinde sanayi atıkları ile evsel atıkların körfeze deşarj edilmesinin söz konusu olmadığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
Körfezin iç dinamikleri, sığ oluşu ve akıntı sistemleri gereği müsilaj denilen deniz salyası oluşması imkan dışıdır. Gözlem istasyonlarından elde edilen ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından yürütülen inceleme verilerine göre, son günlerde haberlere konu olan gelişme alg çoğalması adı verilen bir oluşumdur. Çeşitli isimlerle anılan bu türler bir araya gelerek bu şekilde deniz yüzeyinde topaklanmalar yapmaktadır. Liman faaliyetleri sonucu deniz araçlarının neden olduğu kirlilik, nehirler yoluyla taşınan kara kökenli kirleticiler (evsel, endüstriyel, tarımsal vb.) ve erozyon sonucu gelen kirleticiler, körfezin su kalitesini etkilemeye devam etmektedir.
İzmir Körfezi'nde deniz yüzeyinde yer yer görülen kirliliğin deniz salyası olmadığı vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
Deniz marulu, kırmızı ve kahverengi alg çoğalmaları, durgun ve akıntısız iç kısımlarda ve kıyısal bölgelerde görülmekte ve denizin rengini kırmızıya boyayan dinoflagellat patlamaları yıl boyunca artan ve azalan şekillerde devam etmektedir. İZSU Genel Müdürlüğü, körfezdeki besin tuzlarının azaltılmasına yönelik Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi Revizyonu 4. fazın yapımı ve Atık Su Arıtma Tesisi Deşarj Hattı'nın değiştirilmesi çalışmalarını titizlikle yürütmektedir.
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Erol Kesici, yaptığı açıklamada, İzmir Körfezi'nde kirlilik nedeniyle müsilaj oluşumu belirlediklerini, önlem alınmaması halinde müsilajın artacağını ileri sürmüştü.
Uzman isim yanıtladı: Müsilaj Marmara'ya geri mi dönüyor?
Müsilaja karşı 'pina'lı mücadele!
Marmara'da yeni müsilaj uyarısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.