Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kur üzerinden Türkiye’ye karşı yürütülen ekonomi savaşında reel sektörün finansman desteğiyle güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Avdagiç, bu bağlamda, kredi yapılandırmasında ‘KGF’yi devreye alma’ önerisi getirirken, bankalara da Merkez Bankası’nın bugün artırdığı teminat yönetiminde esnekliği eksiksiz şekilde reel sektöre yansıtma çağrısında bulundu.
Avdagiç, kur riskini taşıyan firmalara önerisini şöyle anlattı:
“Reel sektörün mevcut kredilerini yeniden yapılandırma talebi var. Üretimi, ihracatı olan ve döviz kurlarındaki artıştan olumsuz etkilenen firmaların kredileri yapılandırılırken, Kredi Garanti Fonu bu yeniden yapılandırmalara teminat versin. Bu sayede mevcut kredilerin vadesini ve faiz oranını makul seviyelere çekmek daha mümkün hale gelecektir.”
Avdagiç, Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı kararlarla piyasanın ilk hassasiyetine, olası likidite ihtiyacına olumlu bir şekilde verdiğini belirtti. Avdagiç, “Bu yaklaşımın bankalar tarafından tam ve eksiksiz dikkate alınmasını bekliyoruz. Bu süreçte bankaların reel sektöre karşı tutumunu yakından takip edeceğiz” ifadesini kullandı.
Avdagiç, Merkez Bankası nasıl bankalara teminat yönetiminde esneklik sağladıysa, bankaların aldığı bu esnekliği ‘eksiksiz’ şekilde reel sektöre yansıtması gerektiğini kaydetti.
Şekib Avdagiç, şunları söyledi:
“Ekonomi yönetimi kontrolün kendisinde olduğunu göstermiştir. Piyasa karşılığı olan kararlar alınmıştır. Ülkemize karşı sistematik ve çökertici bir ekonomi savaşının yürütüldüğü ortamda, atılan adımların etkisini ise hemen bugün beklemek doğru değil, zaman içinde almayı beklemeliyiz. İnanıyoruz ki likiditeye yönelik adımlar, ilave tedbirlerle desteklenince etkisi çok daha fazla olacaktır. Bu dönem riski yönetme dönemidir. Reel sektör olarak karşı tedbir alacak imkanlarımız var. Bu dönem sermaye yeterliliğimizi iyi yöneteceğiz, likiditemizi iyi düzenleyeceğiz. Panik havası estirmek isteyenlere prim vermeyeceğiz. Bankalara da burada önemli bir rol düşüyor. Bankaların piyasayı olumlu etkileyecek adımlar atmalarını bekliyoruz.”
KGF ile vatandaş vergisi teminat olsun, biz çalışır Allah bşr zeval vermezse öderiz diyorsun. Bankadan aldığın kredi ile dolar vs almazsınız yani..? Yersen.Hep iste hep iste, biz ITO olarak fon kurduk herkes destek veriyor biz kredi verip takipçisi olacağız demek yok ama!
250 milyar TL yetmedi ise, yazık
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.