BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO Başkanı Avdagiç'ten turist açıklaması: Milliyeti olmaz----

İTO Başkanı Avdagiç'ten turist açıklaması: Milliyeti olmaz

İTO Başkanı Avdagiç'ten turist açıklaması: Milliyeti olmaz
04 Temmuz 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

İTO Başkanı Avdagiç, "Turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur. Arap turist, Avrupalı turist, Amerikalı turist yoktur, Türkiye'nin misafirleri vardır. Onların hayatları da huzur içinde bir tatil geçirmeleri de bize emanettir" dedi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde turistlere yönelik yaşanan münferit olaylara ilişkin üzüntü duyduğunu belirterek, değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin turizm markasına halel getirecek her türlü eylem ve yaklaşımın sonuna kadar karşısında olacaklarını vurgulayan Avdagiç, şöyle devam etti:

"Bu karşıtlığımızın sebebi, insana verdiğimiz değerdir, Türk misafirperverliğinin gereğidir. Unutmayalım ki turizm Türk ekonomisinin geleneksel ve lokomotif sektörlerinden biridir. Bu başarımızı da sadece deniz, kum, doğa ve tarih zenginliğimizle değil, bizi biz yapan insan odaklı yaklaşım ve politikalarımızla elde ettik. Tam da bu sebeple oteller, alışveriş ve eğlence merkezleri, restoranlar, mağazalar ve sayısız diğer turizm sektörü mensuplarının gayretleriyle oluşturduğu turizm imajımızın ve büyük hedeflerimizin etkilenmesine izin vermeyeceğiz."

Avdagiç, yabancı misafirlerin hayatlarının da huzur içinde bir tatil geçirmelerinin de kendilerine emanet olduğuna dikkati çekerek, Orta Doğu'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Afrika ve Uzak Doğu'ya, en yakın komşudan en uzak köşeye kadar her ülkeden gelen turistin baş üzerinde yeri olduğunu bildirdi.

Turistin milliyetinin olmayacağına, misafirliğinin olduğunu kaydeden Avdagiç, "Arap turist, Avrupalı turist, Amerikalı turist yoktur, Türkiye'nin misafirleri vardır. Onların hayatları da huzur içinde bir tatil geçirmeleri de bize emanettir. Hepimizin bu bilinçle hareket etmesi karakter ve geleneğimizin ayrılmaz bir parçasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İTO Başkanı Avdagiç'ten faiz mesajı: İndirimi konuşabiliriz

 

İTO Başkanı Avdagiç'ten Çin otomobillerine ek vergi değerlendirmesi

 

Avdagiç: Son gelişmeler iyimser beklentilerimizi artırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)