BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİtalya'yı çok zor günler bekliyor!----

İtalya'yı çok zor günler bekliyor!

İtalya'yı çok zor günler bekliyor!
17 Mart 2013 - 14:09 www.finansgundem.com

İtalya’da siyasi kördüğümün çözülmesi yolunda bir adım atıldı

Uzun bir sürecin ardından Cumhuriyet Senatosu’nda başkanlığa merkez sol ittifakın adayı Pietro Grasso gelirken, Temsilciler Meclisi Başkanlığı ise yine aynı ittifaktan Laura Boldrini kazandı.
Demokrat Parti lideri Pier Luigi Bersani’nin geçen ay gerçekleştirilen seçimlerde Temsilciler Meclisi’nin aksine Senato’da çoğunluğu elde edememesi ise hükümet kurma çalışmaları açısından soru işaretlerini barındırıyor.
Demokrat Parti Senatörü Ignazio Marino ise yaptığı açıklamada “şu anda hükümet açsından endişe etmiyoruz, iki başkanın seçilmesi bence iyi bir sinyal diyerek” olumlu tavrını ortaya koydu.
Uzmanlara göre ise İtalya’yı hala zor ve sıkıntılı günler bekliyor.
Maurizio Caprara, “Bu gün bir başarıydı fakat hükümet yolu hala çok zor ve sert. Her gün bir problem var ve bugün Bersani problemleri çözdü. Ancak aynı zamanda yeni hükümet için yeterli çoğunluk oylarını göremedik.” şeklinde yorumda bulundu.
Bütün bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, şu anki başbakan Mario Monti’den geçici bir süre için hükümetin başında kalmasını istedi.
Ancak eğer partiler ve gruplar arasında hükümet konusunda bir anlaşmaya varılamazsa İtalyanlara tekrar sandık yolu gözüküyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)