<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİtalya'nın eurodan çıkma ihtimali yükseldi----

İtalya'nın eurodan çıkma ihtimali yükseldi

İtalya'nın eurodan çıkma ihtimali yükseldi
29 Kasım 2016 - 14:05 www.finansingundemi.com

İtalya'nın Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimali yüzde 19.3'e çıkarak dört yılın en yükseğine ulaştı

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix’in anketine göre, İtalya'nın 12 ay içinde Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimal, araştırmanın başlatıldığı 2012 yılından bu yana, yüzde 19.3 ile en yüksek düzeye çıktı.

Frankfurt merkezli şirketten ankete ilişkin yapılan açıklamada, İtalya'da 4 Aralık'ta yapılacak ve siyasi düzende köklü değişiklikler öngören anayasa referandum nedeniyle yatırımcıların İtalya hakkında giderek daha fazla endişe duyduğu belirtildi.

Referandumun olumsuz sonuçlanması Başbakan Matteo Renzi'yi iktidardan düşürebilir ve İtalya'da bir bankacılık krizini ateşleyebilir.

Bir ay öneki ankette İtalya, Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimali en yüksek ülke olarak ilk kez Yunanistan'ı geride bırakmıştı.

Ankette İtalya’nın yanı sıra Fransa ve Hollanda para birliğinden ayrılması en muhtemel ülkeler olarak belirlendi.

Fransa'nın çıkma ihtimali yüzde 4,75'le tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Hollanda'nın ihtimali de yüzde 3,4'e yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • öneri güleni29 Kasım 2016 14:27

    eee bu da demek oluyo ki ingiliz lerin hakketen kafası iyi çalışıyomuş . adamlar geleceği en erken görneler . bak şimdi vallaha helal olsun

  • Avrupa29 Kasım 2016 14:11

    İtalya, Yunanistan Euro dan çıkarlarsa ancak kendi iç finans dengelerni düzene sokabilirler. para basma kur belirleme endi merkez bankaları insiyatifinde olursa ancak hersey devlet kontrolune gecer