BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalyan-Rus Ticaret Odası, ruble ile ödemeyi durdurdu----

İtalyan-Rus Ticaret Odası, ruble ile ödemeyi durdurdu

İtalyan-Rus Ticaret Odası, ruble ile ödemeyi durdurdu
06 Temmuz 2024 - 12:30 www.finansgundem.com

İtalyan-Rus Ticaret Odası, İtalya’da bulunan Rus şirketlerinin ruble ile ödeme sistemini durdurdu

İtalyan-Rus Ticaret Odası (IRTP), Rus şirketlerinin İtalyan ürünlerini ruble ile satın almalarını sağlayan sistemi durdurdu.

İtalyan-Rus Ticaret Odası Başkanı Ferdinando Pelazzo, bu durdurmanın İtalyan Mali Güvenlik Komitesi’nin bu sistemi kullanmama tavsiyesinden kaynaklandığını belirtti. Komite, bu sistemin yaptırımları aşma amacıyla kullanılabileceği endişesini taşıyor. Pelazzo, bu kararın tuhaf olduğunu, çünkü ticaret odasının hem Rusya hem de İtalya hükümetleri tarafından kontrol edildiğini söyledi.

2 Haziran’da Rusya’daki İtalyan İşadamları Derneği (GIM Unimpresa) Başkanı Vittorio Torrembini, Rusya’da faaliyet gösteren birçok İtalyan şirketinin ülkede kalıcı hale geldiğini ve ülkeden ayrılmayı düşünmediklerini belirtti. Torrembini, bu şirketlerin iyi iş yaptıklarını, kaliteli ürünler ürettiklerini ve kâr elde ettiklerini vurguladı.

Mayıs ayı sonunda, Rusya Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşbirliği Departmanı Direktörü Dmitriy Biriçevskiy, Batılı ülkelerin Rusya’dan, Rus şirketlerinin yabancı ürünleri ruble ile satın almasını sağlayan sistemler oluşturma talebinde bulunmadığını açıkladı.(gazetemru)

Rusya Merkez Bankası'ndan dijital ruble projesinde değişiklik

 

Yaptırımlar Rusya'ya trilyonlarca ruble kazandırdı

 

Rusya'da 'stres senaryosu': Dolar 120 ruble olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)