BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİtalyan başkan gitti, Türk geldi ----

İtalyan başkan gitti, Türk geldi

İtalyan başkan gitti, Türk geldi
05 Ekim 2012 - 09:13 www.finansgundem.com

İndesit, Türkiye'deki yeniden yapılanma sürecinde. Türkiye Başkanı Andrea Ojetti yerini Turgay Dağ'a bıraktı

Ariston, Indesit ve Hot Point markalarıyla beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren İtalyan İndesit, Türkiye pazarında tepeden tırnağa bir değişim sürecine girdi. Sayime Başçı’nın Dünya’daki haberine göre uzun bir dönem boyunca şirketin Türkiye başkanlığını yapan Andrea Ojetti de yerini Turgay Dağ'a bıraktı. Şirket, marka stratejisini de değiştiriyor.
Global bir kararla Ariston markasını pazardan çekmeye hazırlanan şirket, Türkiye pazarında Indesit ve Hot Point markaları ile yer alacak. Bu yıl pazar payını da yüzde 6'dan yüzde 9'a çıkaran Indesit, yeni yönetimi ve yeni marka konumlandırması ile 2016'da yüzde 14 pazar payı ile sektörün 3'üncü büyük şirketi olmayı hedefliyor.
Manisa'daki 1.5 milyon adet üretim kapasiteli fabrikası ile 20 ülkeye ihracat yapan İtalyan İndesit, Türkiye'ye doğrudan yatırım yapan sayılı yabancı sermayelerden bir tanesi. Türkiye pazarına 1995 yılında giren şirket, bugüne kadar 150 milyon doları aşkın yatırıma imza attı. Manisa fabrikası ile 2 kez en iyi kalite ödülünü alan şirket, halen üretiminin yüzde 85'ini 29 ülkeye ihraç ediyor. Bu noktada pazarda gözünü 3'üncülüğe diken İndesit, Türkiye'de yeni bir yapılanmaya gitti. 
Fabrika parasını pazarlamaya yatıracak
Şirkette satış direktörlüğü yapan ve ülke müdürlüğü görevine getirilen Turgay Dağ, "Halen bin satış noktamız var. 2016'da bu rakamı 2 bine çıkararak yüzde 14 pazar payı hedefliyoruz. Bunun için pazarlama alanına 60 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Bu parayla bir fabrika kurabilirsiniz" değerlendirmesini yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)