BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da merkez bankası krizi----

İtalya'da merkez bankası krizi

İtalya'da merkez bankası krizi
14 Şubat 2019 - 08:06 www.finansgundem.com

Koalisyon ortağı Lig Partisi'nin değerli metallerin İtalya'ya ait olduğunu vurgulayan yeni merkez bankası yasası talep etmesine Merkez Bankası Başkanı Visco'dan yanıt geldi: Hali hazırda bir merkez bankası yasası var

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, koalisyon ortağı Lig partisinin İtalya MB'dek ideğerli metallerin devlete ait olduğunu vurgulayan bir yasa tasarısı vermesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu konuda hali hazırda bir yasa bulunduğunu söyledi.

Altın rezkervleri konusunda yeni bir yasaya ihtiyaç olup olmadığının sorulduğu Visco, "Hali hazırda bir yasa var" yanıtını verdi.

Yaptığı açıklamada İtalya MB'nin bağımsızlığının saldırı altında olduğunu düşünmediğini de ifade eden Visco, "İtalya MB'nin bağımsızlığına herhangi bir saldırı görmüyorum. Bağımsızlık ve sorumsuzluğun bir arada olamayacağına da katılıyorum" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)