BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya: Türkiye ile müzakereye devam ----

İtalya: Türkiye ile müzakereye devam

İtalya:  Türkiye ile müzakereye devam
22 Haziran 2013 - 09:59 www.finansgundem.com

Türkiye’ye müzakere yolunu tıkayan Almanya ve Hollanda’ya beklemedikleri darbe İtalya’dan geldi

Almanya ve Hollanda'nın, Türkiye'nin AB'ye katılım müzakeresinde rezerv koymasının ardından İtalya Dışişleri Bakanı Bonino, bakanlığının resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin üyelik yolunu kapamak yerine müzakerelere devam edilmesi çağrısı yaptı.
Bonino, açıklamasında, Avrupa'nın geleceği için iki önemli konunun görüşüleceği kritik bir haftaya girildiğine dikkati çekerek, bu konulardan birinin Türkiye olduğunu, bir diğerinin de 27-28Haziran'daki AB Konseyi'nde Sırbistan'a üyelik sürecinin başlangıcı için bir tarih belirleme yönünde karar vermesi olduğunu ifade etti.
Açıklamasında, "Türkiye'nin Avrupa perspektifini kapatma zamanı değildir" diyen Bonino, Avrupa'nın Türkiye nezdinde sahip olduğu tarihi sorumluluğundan kaçamayacağını belirtti. Bölgesel politikalar ve temel hak ile adalet gibi konularda müzakere başlıklarının açılması gerektiğini dile getiren Bonino, "Geçmişte biz başlıkları açsaydık, bugün Türk yetkililerle daha etkili bir diyaloğumuz olurdu" diyerek özeleştiride bulundu.
"Avrupa'nın, kendi sınırları dışında değil içinde tam anlamıyla demokratik olan bir Türkiye'yeihtiyacı var" ifadesini kullanan İtalyan diplomasisinin bir numarası, Türkiye'nin tarihin son on yıllık döneminde birçok nedenden ötürü Avrupa'ya yararlı etkileri olan bir ülke olduğunu savundu. Bonino, "Eğer biz bugün Ankara'nın Avrupa yolunda bir hata yaparsak, uluslararası sahnede Avrupa, daha az güvenilir bir durumda olacaktır" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)