BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​İtalya ile Rusya'dan büyük işbirliği----

​İtalya ile Rusya'dan büyük işbirliği

​İtalya ile Rusya'dan büyük işbirliği
26 Kasım 2013 - 22:52 www.finansgundem.com

İtalya ile Rusya arasında yapılan hükümetlerarası zirvede 28 anlaşmaya imza atıldı



İtalya'nın Trieste kentinde Rusya ile İtalya arasında 28 ayrı anlaşma imzalandı. Törene İtalya Başbakanı Enrico Letta ve bakanlarının evsahipliğinde düzenlenen iki ülke arasındaki zirve toplantısına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 11 bakanı katıldı. 
Başbakan Letta, zirve toplantısının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülke arasında sosyal ve ekonomik alanda işbirliğinin iyi bir seviyede olduğunu belirtti. Letta hükümetlerarası konularda 7, ticari anlaşmalarda da 21 olmak üzere 28 anlaşmanın imzalandığı bilgisini vererek, "Beraber yapacağımız işlerin en iyi gösterimi. Uygulamamız gereken pek çok iş var, bu anlaşmalar gerçeğe dönüşmeli" dedi. 
Enrico Letta, zirvede İran'ın nükleer anlaşmasının da konuşulduğunu aktararak, "İran ile Cenevre'de yapılan anlaşmanın uluslararası ilişkilerde yeni bir dönem açabileceğini dile getirdik" ifadesini kullandı. İtalya Başbakanı, ülkesinin 2014'ün ikinci yarısında üstleneceği AB Dönem Başkanlığında, Rusya ile ekonomik ve siyasi partnerliği geliştireceklerini de dile getirdi. 
Letta, zirveyi tatmin edici bulduğunu ve olumlu sonuçlarla bittiğini ifade ederken, Rus lider Putin'in, kendilerini gelecek yılki zirve için Soçi'ye davet ettiğini açıkladı. 
Putin: İtalya 4. ortağımız
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de "İtalya, Rusya'nın ticaretteki 4'üncü ortağı. Ticaretimiz, 50 milyar doları aşabilir" dedi. 
Ukrayna'nın, Avrupa Birliği ile serbest ticaret anlaşması imzalamasının askıya alınması konusunda Rusya'nın baskı yaptığına yönelik AB'den gelen suçlamalar hatırlatılan Putin, açıklamalardan hayal kırıklığı duyduğunu belirterek, AB yetkililerini "sert açıklamalar yapmaktan kaçınmaya" davet etti. 
Vladimir Putin, biriyle anlaşma yapmanın Ukrayna'nın egemenliğinde olduğuna ve kendilerinin de buna saygı göstereceklerini söyledi. 
Yakın arkadaşı eski başbakan Silvio Berlusconi'ye diplomatik pasaport vereceğine ilişkin İtalyan basınında çıkan iddiaların anımsatıldığı Putin, "Silvio Berlusconi ile arkadaşlığımız bir sır değil. Yıllardır gelen bir arkadaşlığımız var, bu değişmeyecek. İkili ilişkiler, siyasi partilere bağlı değil. O, İtalya-Rusya ilişkilerinin gelişmesi için çok şey yaptı" yanıtını verdi. 
Rus lider, evsahipliğinden ötürü Trieste kentine teşekkür etti. Başbakan Letta da "Rusya, Trieste'nin de güzelliklerini görmeli" dedi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)