BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİtalya daha da kötüye gidiyor----

İtalya daha da kötüye gidiyor

İtalya daha da kötüye gidiyor
18 Ocak 2013 - 16:03 www.finansgundem.com

İtalya merkez bankası ülkedeki resesyonun beklenenden daha da kötü olacağını belirtirken, GSYH beklentilerini de düşürdü

İtalya Merkez Bankası küresel ekonomideki zayıflık ve hayal kırıklığı yaratan yerel talepten dolayı 2013 yılı gayrısafi yurt içi hasıla (GSYH) beklentilerini düşürürken, ülkedeki resesyonun daha önce beklenenden de kötü olacağı açıklamasında bulundu.
Bank of Italy, İtalya'da GSYH'nin bu yıl büyük ihtimalle yüzde 1 daralacağını açıkladı. Merkez Bankası daha önce Temmuz ayında yaptığı açıklamada GSYH'nin yüzde 0.2 düşmesini beklediğini belirtmişti.
Bankadan yapılan açıklamada "Ülkemizde yerel talep hala kırılma noktasına ulaşmadı" denilirken, düşük GSYH beklentisinin sebebi olarak kötüleşen uluslararası senaryo ve son bir kaç aydır firmalarda yaşanan zayıflığın devamı olarak gösterildi.
Önümüzdeki ay parlamento seçimleri için sandığa gidecek olan İtalyanlar, 2001 yılından bu yana 4. resesyonlarını yaşıyorlar. Başbakan Mario Monti hükümetinin uyguladığı vergi artışları ve bütçe kesintileri işsizlik oranını yüzde 11.1'e çıkartarak son 13 yılın zirvesine itti. Hanehalkı güveni geçtiğimiz ay neredeyse rekor derecede düşük seviyedeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)