BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİtalya bu sefer ihtiyatlı!----

İtalya bu sefer ihtiyatlı!

İtalya bu sefer ihtiyatlı!
31 Ocak 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

İtalya Merkez Bankası'nın eski yetkililerinden biri, bankanın, skandala neden olan Monte Paschi'nin denetiminde ihtiyatlı davrandığını savundu

İtalya'nın en eski bankalarından Banca Monte Dei Paschi di Siena SpA'daki skandalın soruşturulmasına dahil olan İtalya Merkez Bankası eski yetkililerinden biri, bankanın Monte Paschi'nin denetiminde ihtiyatlı davrandığını söyledi.
Adını vermek istemeyen yetkili, merkez bankasının, MPS üzerindeki baskısının, geçtiğimiz yıl Sienalı bankanın yetkililerine darbe vurarak ve Ocak ayında regülatörlerden gizlenen işlemlerin ortaya çıkarılmasını sağladığını savundu.
İtalya Merkez Bankası, İtalya'nın en eski bankası Monte Paschi'nin denetiminde gevşek davranarak bankanın 100 milyonlarca euroluk zarara ve 3.9 milyar euroluk kurtarma başvurusuna neden olan riskli pozisyonların birikmesine yol açtığı  eleştirilerini geri çevirdi. Monte Paschi skandalı, Bloomberg'in 17 Ocak'ta bankanın Deutsche Bank AG ile 2008'deki işlemlerindeki zararları ortaya çıkarmasının ardından gündeme geldi.
Monte Paschi'nin parasal durumu, o dönemde İtalya Merkez Bankası'nın başında olan Mario Draghi'nin dikkatini ilk kez bankanın 2008'deki devralımı esnasında çekti. Bankanın 2008'de kurtarılmasının ardından Monte Paschi'de 2010'den itibaren 2 kez kapsamlı soruşturmaya neden oldu. MPS'deki düzensizlikler konusunda endişelenen İtalya Merkez Bankası, yetkilileri Mart 2012'de mahkemeyi bilgilendirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)