BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya, 24 milyar euroluk kamu harcaması yapacak----

İtalya, 24 milyar euroluk kamu harcaması yapacak

İtalya, 24 milyar euroluk kamu harcaması yapacak
16 Ekim 2023 - 15:50 www.finansgundem.com

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, vergi indirimleri ve kamu sektörü maaş artışları için 24 milyar euroluk harcama planladığını bildirdi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yatırımcıların ülkenin mali durumuna ilişkin endişelerine rağmen, tüketimi canlandırmak ve duraksayan büyümeyi desteklemek için önümüzdeki yıl vergi indirimleri ve kamu sektörü maaş artışları için 24 milyar euro harcamayı planlıyor.

Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nun gelecek yılın bütçesini onaylamasının ardından Meloni, üç partili sağ koalisyonun kamu maliyesi üzerindeki baskıya rağmen geçen yılki seçimlerde verilen sözleri yerine getirmek için çalıştığını söyledi.

"Çok ciddi ve gerçekçi olduğunu düşündüğüm bir bütçe... kaynakları bazı büyük öncelikler üzerinde yoğunlaştıran bir bütçe" diye konuşan Meloni, "İlk önceliğimiz ailelerin satın alma gücünü korumaktır" dedi.

Maliye Bakanı Giancarlo Giorgetti bütçeyi "sağlam" olarak nitelendirdi ve "detaylar açıklandığında ... okunduğunda, Avrupa'da ve piyasalar tarafından olumlu karşılanacaktır" dedi.

Hem Meloni hem de Giorgetti, Roma'nın manevra alanının Avrupa Merkez Bankası'nın son faiz artışları nedeniyle kısıtlandığını ve bunun İtalya'ya yıllık faiz ödemelerinde 13 milyar euro ek maliyet getireceğini söyledi.

Kısıtlamalara rağmen İtalya, geçen yıl emeklilik primleri gibi çalışanların zorunlu sosyal ödemelerinde yapılan kesintiyi genişleterek 10 milyar euro harcayacak ve yaklaşık 14 milyon çalışanın eline ayda fazladan 100 euro geçmesini sağlayacak.

İtalya ayrıca düşük ve orta gelirli çalışanların gelir vergilerini düşürmek için 4.3 milyar euro harcayacak ve ilk 28,000 euroluk kazanç yüzde 23'lük tek bir oran üzerinden vergilendirilecek. Roma ayrıca 2.5 milyar eurosu sağlık sektörü çalışanları için olmak üzere kamu sektörü maaş artışları için 7 milyar euro ayırdı. Polis ve diğer güvenlik görevlilerinin maaşlarının arttırılması bir sonraki öncelikti.

İtalya'dan 21 milyar euroluk varlık satışı planı

 

İtalya devlet hisselerini satma noktasına geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)