Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İsviçre İstatistik Enstitüsü (FSO), ağustos ayı enflasyonuna ilişkin öncü verileri açıkladı.
Buna göre, İsviçre'de yıllık bazda temmuzda yüzde 1,3 olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustosta yüzde 1,1'e indi. Beklenti, enflasyonun mayısta yüzde 1,2'ye inmesi yönündeydi.
Ülkede TÜFE, aylık bazda ise değişiklik göstermedi. Ağustos 2022'de TÜFE, yüzde 3,5'e kadar yükselmişti.
Ulaşım, kalorifer yakıtı ve yurt dışı paket tatil maliyetlerinin tümü düşerek artan kiralar ile giyim ve ayakkabı fiyatlarını dengeledi.
İsviçre'de gıda ve enerji gibi değişken fiyatları dışarıda bırakan çekirdek enflasyon ise ağustosta değişmeyerek yüzde 1,1'de kaldı. İsviçre Merkez Bankası, enflasyonla mücadele ederken genellikle genel enflasyon rakamından çok bu değere bakıyor.
İsviçre, Avrupa'nın en düşük enflasyon oranlarından birine sahip. Avro Bölgesi'nde enflasyon oranı ağustosta yüzde 2,2 oldu.
SNB, parasal genişlemeye diğer merkez bankalarından daha erken başlamış ve bu yıl iki kez faiz oranlarını düşürmüştü. Bankadan bu ayın sonunda bir indirim daha bekleniyor.
İsviçre'de ekonomik büyüme 2. çeyrekte bir miktar ivme kazandı
Öte yandan İsviçre ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 büyüdü.
İsviçre Devlet Ekonomi Sekreterliği (SECO) verilerine göre, ülkede mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış (Dünya Kupası veya Olimpiyat Oyunları gibi büyük spor etkinliklerinden arındırılarak) GSYH, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,5 genişledi.
İsviçre ekonomisi, ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 1,4 büyüdü.
SECO, imalat sektörünün ikinci çeyrekte kimya ve ilaç endüstrisi sayesinde ortalamanın üzerinde büyüdüğünü belirtti.
Merkezi İsviçre'de bulunan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi gibi kuruluşlardan elde edilen lisans ücretleri ve televizyon gelirleri, ülkede değer oluşturmada gözle görülür bir etkiye sahip. Bu etkinlikler dikkate alındığında, ülkede GSYH ilk çeyrekte yüzde 0,5 arttıktan sonra ikinci çeyrekte yüzde 0,7 büyüdü.
İsviçre Merkez Bankası'ndan ikinci çeyrekte büyük zarar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.