BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİsviçre Merkez Bankası: Enflasyon için her hamle yapılacak----

İsviçre Merkez Bankası: Enflasyon için her hamle yapılacak

İsviçre Merkez Bankası: Enflasyon için her hamle yapılacak
27 Eylül 2022 - 08:42 www.finansgundem.com

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Yönetim Kurulu üyesi Maechler, bankanın enflasyonu düşürmek için her şeyi yapacağını açıkladı.

İsviçre Merkez Bankası, geçen hafta yaptığı agresif faiz artışıyla 8 yılın ardından negatif faiz bölgesine inerken enflasyonla mücadeleye ilişkin güçlü mesajlar vermeye devam ediyor.

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Yönetim Kurulu üyesi Andrea Maechler, geçtiğimiz hafta yaptıkları Faiz artırımının bankanın fiyat artışları ile mücadelede kararlılığını işaret etmeyi amaçladığını vurguladı.

SRF televizyonuna konuşan Maechler, "Zaman içinde enflasyonu aşağı getirmek için her şeyi yapacağımız konusunda açık bir sinyal göndermek üzere geçtiğimiz hafta para politikasını sıkılaştırdık ve faizleri artırdık" dedi.

Fiyat artışlarının şu ana kadar etkilenmemiş mal ve hizmetlere yayılmakta olduklarına dair daha fazla işaret gelmekte olduğunu da belirten Maechler, "Enflasyonun kemikleşmediğinden emin olmak için adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

İsviçre Merkez Bankası 8 yıl sonra faiz artırdı

 

İsviçre Merkez Bankası, faiz artırabilir

 

İsviçre Merkez Bankası 15 yıldır ilk kez faiz artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)