<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİşvereninizle nasıl doğru iletişim kurabilirsiniz?----

İşvereninizle nasıl doğru iletişim kurabilirsiniz?

İşvereninizle nasıl doğru iletişim kurabilirsiniz?
05 Ağustos 2022 - 15:01 www.finansingundemi.com

İşvereninizin sizden gerçekten ne istediğini bilmek istiyorsanız, kendinize bu soruları sormanız işinizi epey kolaylaştırabilir.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Doğru iletişim için ilk şart birbirinizi anlamaktır. Söz konusu olan işveren ve çalışan ilişkisiyse bu bir kat daha önemlidir. İşvereninizle doğru bir iletişim kurmak ve sizden ne istediğini anlamak için bu sorulara cevap vermek işinizi kolaylaştırabilir.

The Washington Post’tan Arden Davidson’ın haberine göre, bir zihin okuyucu ya da kahin değilseniz, işvereninizin sizden ne istediğini bilmek gerçekten zor olabilir. Aklınıza bunu doğrudan işvereninize sormak geliyor olabilir ancak çoğunlukla bu soruya tatmin edici bir cevap alamamanız da mümkündür. Unutmayın, bazı şeyleri öğrenmek için sadece sormak yetmeyebilir. Önemli olan doğru soruları doğru şekilde sormaktır. İşvereninizin sizden tam olarak ne istediğini anlamak ve onunla doğru bir iletişim kurabilmek için bu dört soruyu sormak işinizi oldukça kolaylaştırabilir.

İşvereniniz nasıl bir iletişim tarzına sahip?

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Idealist.org dört çeşit iletişim tarzı tanımlıyor: Analitik, sezgisel, işlevsel ve kişisel. İşvereniniz muhtemelen bu tarzlardan birine daha sıcak bakıyor ve iletişiminde bu tarzlardan birine uygun hareket ediyor. Patronunuz eğer analitik bir iletişim tarzına sahipse gereksiz ve yavan sözlerden arınmış gerçekleri ve sayıları isteyecektir. Patronunuz eğer sezgisel bir iletişim yöntemini izliyorsa, iyi bir beyin fırtınası seansının tam ona göre olduğu söylenebilir. Sezgisel bir iletişimi benimseyenlerin aynı zamanda ‘yeni’ ve ‘daha iyi’ olana karşı özel bir ilgileri olduğunu da unutmamanız gerekir. İşvereniniz eğer işlevsel bir tarza sahipse mutlaka bir yapılacaklar listesi vardır ve ayrıntılara çok önem veriyordu. Son olarak, patronunuz kişisel bir iletişimi tercih ediyorsa, hobiler, ilgi alanları ve işle ilgili olmayan birçok konuda konuşmaya hevesli oldukları çıkarımını yapabilirsiniz.

İşvereninizin iletişim tarzının ne olduğunu öğrendikten sonra “Haber nasıl gidiyor?” diye bir soru sorduklarında sizden ne istedikleri hakkında iyi ve doğru bir fikriniz olacaktır. Eğer işvereniniz analitik bir tarza sahipse ağdalı bir dil onları sinirlendirebilir. Bunun yerine onlara haberin dörtte üçünü tamamladığınızı ve kısa bir süre sonra haberin hazır olacağını söylerseniz bundan memnun kalacaktır. Özetle, işvereniniz hangi iletişim tarzını tercih ettiğini belirtmese bile bunu dikkatli bir gözlemle siz anlayabilirsiniz; anlamalısınız da.

İşleri nasıl sonuçlandırırsınız?

İşvereninizin sizden ne yapmanızı istediğini keşfetmenin en iyi yollarından biri onların ne yapacağını bilebilmektir. Patronunuz size bir görev verdiğinde genellikle akıllarında belirli bir süreç ve sonuç belirir. Bu süreç ve sonuç ağırlıklı olarak, iş kendilerine verilseydi o işi nasıl yapacak olduklarına dair önemli ipuçları içerir. Bu nedenle, işvereninizin “Maliyetleri yüzde 10 azaltmanın yolunu bulun” dediğinde sizden tam olarak ne beklediğinden emin değilseniz “Bu tür şeyleri çok yaptığınızı biliyorum. En iyi yaklaşım olarak hangi yöntemi tavsiye edersiniz?” tarzı bir soru sormanız karşısında büyük olasılıkla deneyimlerini ve öngörülerini sizinle paylaşmaktan mutluluk duyacaktır. Size ise işvereninizin liderliğini takip etmek kalacaktır. Bu da size verilen işi layıkıyla yerine getirebileceğiniz anlamına gelir.

Hedefleriniz neler?

İşvereninizin şirket, departman ya da sizinle ilgili hedeflerinin ne olduğunu bilmiyorsanız ne istediklerini nasıl bilebilirsiniz ki! Belki de amaçları mümkün olduğunca yenilikçi olmaktır ya da belki de amaçları geleneğe sadık olmak da olabilir. Bu son derece farklı misyon ve vizyonlar, patronunuzun sizden ne beklediğini ciddi şekilde etkiler.

Size danışmamı mı yoksa kendi yöntemlerimle çözmemi mi tercih edersiniz?

Bazı işverenler açık kapı politikası izlemeyi sever ve bu yüzden sorularınızı memnuniyetle karşılar. Bir başka işveren ona sorular sorabileceğini söyleyebilir ancak bunu yaptığınızda sinirlenmiş görünebilir. Bazı işverenlerin ise kapıları daima kapalıdır. İkinci tip işverene sahipseniz rahatsız edilmek istemediklerini anlamak oldukça kolay olabilir ancak ilk ve üçüncü örnekte işler biraz da karmaşıktır.

Böyle bir durumda en iyi seçenek bir konu hakkında bir sorunuz olduğunda onlara tam olarak ne yapmanızı istediklerini sormaktır. Aslında seçenekleri sunabilirsiniz de: “Deneme yanılma yöntemini uygulamamı mı yoksa risk almamamı mı tercih edersiniz?” ya da “Başlangıçta mı yoksa son çare olarak mı size danışmamı istersiniz?” Böylesi bir netlik aramanın gerçekten de yanlış bir tarafı yoktur. Ayrıca bu tavır, uzun vadede ikinizi de büyük bir hayal kırıklığından da kurtarabilir.

Unutmayın, işvereninizin sizden ne istediğini tam olarak tahmin edebilmek riskli bir oyundur. O nedenle, burada değinilen soruları sorarak ne istediklerini öğrenmek alacağınız riski minimuma indirecek ve kariyeriniz için anlamlı sonuçlar doğuracaktır.

İşinizi kaybetmekten korkuyor musunuz? İşte yapmanız gerekenler...

 

İşinizi kaybettirebilecek 14 kötü alışkanlık

 

Maaşınızı artırmanın en iyi yolu iş değiştirmek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)