BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİstinye Park'a taşınan sigortacı...----

İstinye Park'a taşınan sigortacı...

İstinye Park'a taşınan sigortacı...
03 Kasım 2010 - 14:41 www.finansgundem.com

Sektörün rekor düzeyde zararlar yazdığı bir ortamda bir sigorta şirketinin genel müdürününün İstinye Park'a taşınması tartışma konusu oldu...

Sigorta sektörünün içinde bulunduğu durumu bilmeyen yok. Sektördeki şirketlerin bilançoları ne hissedarları ne de yönetim kurulunu memnun ediyor. Yani sektör zararda. Sektörün ve doğal olarak da şirketlerin rekor düzeyde zarar açıkladığı bir döremde bir sigorta şirketinin genel müdürünün İstinye Park'tan ev alması, sigorta çevrelerinde tarntışmalara neden oldu. Bazı yöneticiler bu genel müdürün istinye Park'tan bir rezidans satın aldığını söylerken bazıları ise, rezidansın kiralandığını söylüyor.  İstinyi Park'ta daire fiyatlarının 3 milyon dolardan başladığı söyleniyor. Peki bu yönetici kim? Ayrıntılar FİNANSGÜNDEM.COM'da olacak. Böyle bir ortamda bu tartışmalar "Sektör kazanamazken yöneticiler kazanıyor" yorumlarını artırdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Celtics7504 Kasım 2010 10:15

    Ben bu habere bir anlam veremedim,isteyen istediği yerde oturur.Ne yani,koskoca bir genel müdür halkalı toplu konutlarında mı otursun.Komik bir haber bence

  • Dülsine04 Kasım 2010 09:13

    Sektör genel olarak zararda olabilir , geçen yıllarla karşılaştırıldığında kar rakamları düşmüş de olabilir ama kar eden şirketler de var neticede ve onlar kazanırken genel müdürleri de kazanacak doğal olarak , eğer zarar ediyorsa yönetim kurulu onu anında değiştirir ki örnekler de yok değil..

  • Sigortacı03 Kasım 2010 16:56

    Bu konuda ben bir yorum yapayım bari... Şöyle düşünün; bir Genel Müdür minimum 3 senelik sözleşme imzalıyor. En düşük Genel Müdür maaşı 40.000-TL. Üç yılda 1,5 milyon para yapar. Yıl sonunda temettüsünü alıyor. Bunun dışında her şey bedava. Arabası, telefonu, yemesi içmesi, kirası. Bu parayı harcayamayacağına göre temettülerle minimum 2 milyon TL eline kalıyor. Çalıştığı şirket zarar etse de parasını alıyor. İyi bir şirketteyse buradan ayrıldığında başka şirket kapıveriyor. Transfer parası ve maaş ve diğer gelirlerle 3 milyon daha kazanıyor. Zaten Genel Müdür olana kadar da yapmıştır yapacağını. Yani İstinye Park evlerinden ev alması ve oturması normaldir. Aıl oturmaması anormal.

  • 03 Kasım 2010 15:32

    Şirketin hissedarları tarafından başarılı bulunduğu sürece, hissedarların taktir ettiği ölçüde genel müdürler ödüllendirilir. Aksi halde hissedarlar veya onların temsilcileri tarafından (yönetim kurulu) görevden alınırlar. Bunu haber yapanlar kamuda görev yapan bürokratlara tahsis edilen lojmanları da araştırsınlar, lüks makam arabalarını. Sektör zarardaymış, kamu sektörü çalışanları ne yapmış da oralar da bedavaya oturma hakkı kazanmışlar peki, bedava sosyal tesisler filan ?

  • Hasan Yüksel03 Kasım 2010 14:56

    Bence toplu konuttan bir ev almalı ve orada 50 metrekarede oturmalıydı. Genel müdürün iyi bir evde oturmaya ne hakkı varki. Dünyada da zaten böyl edeğilmi? ya gecekonduda ya da toplu konutta oturur genel müdürler.