BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİstifa etti, paraya kondu----

İstifa etti, paraya kondu

İstifa etti, paraya kondu
12 Kasım 2012 - 08:58 www.finansgundem.com

Citibank'ın sürpriz bir şekilde istifa eden CEO'su Vikram Pandit'e 2012'de 6,7 milyon dolar bonus verileceği ortaya çıktı

2007 yılından beri CEO'luk görevini yürüten Vikram Pandit, geçen ay baskılar yüzünden şok bir kararla istifa etti. Ancak Pandit'in istifası Wall Street'teki CEO'lar için az olsa da, yüklü bir bonus kazanmasına engel olmadı.
Hindistan asıllı CEO'suna 6,7 milyon dolar bonus ödemeye karar veren Citi, miktarin bankanın 2012 performansına bağlı olduğunu açıkladı.
2011'de 14,9 milyon dolar kazanan Pandit'in aldığı para, hissedarlar arasında tartışma yarattı. Pandit küresel finans krizinin en sertleştiği 2010'da devlet yardımı alan Citibank'ta sadece 1 dolar almayı kabul etmişti.
Vikram Pandit'in sağkolu olan ve Pandit'le billikte istifa eden eski COO John Havens'a da 6,9 milyon dolar ödeme yapılacağı ortaya çıktı.
Pandit ve Havens'a yapılacak ödemeleri, Citibank sermaye piyasası kurumu SEC'e sunduğu dokümanlarda açıkladı. Bunun dışında Citi'den resmi bir açıklama yapılmadı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)