BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisİŞ'TEN EMEKLİ OLAN YÖNETİCİ KİM?----

İŞ'TEN EMEKLİ OLAN YÖNETİCİ KİM?

İŞ'TEN EMEKLİ OLAN YÖNETİCİ KİM?
22 Ekim 2008 - 05:28 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası'nda uzun yıllar yöneticilik yapan bir ismin bankadan emekliye ayrılacağını geçen hafta yazmıştık. Bankadan emekliye ayrılan kişi kim? Neden emekliye ayrıldı, emekliliğinde ne yapacak?

Türkiye İş Bankası'nda uzun yıllar yöneticilik yapan bir ismin bankadan emekliye ayrılacağını geçen hafta okumuştunuz. Bankadan emekliğini isteyen yöneticinin kim olduğunu bugün öğrendik. Bu yönetici İş Bankası İnsan Kaynakları Müdürü Nilay Çelebi'den başkası değil. Uzun yıllar bu görevde bulunan Çelebi geçen hafta bankadan ayrıldı. Terfi beklerken yetkilerini elinden alındığı öne sürülen Çelebi'nin bu yüzden emekliliğini istediği söyleniyor. Banka içerisinde konuşulanlara bakılırsa, İş Bankası İnsan Kaynakları'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Tülin Aykın'ın yönetim kurulu üyesi olarak atanmasıyla birlikte Çelebi, terfi beklenitisine girmiş. Ancak yönetimin tavrı bu yönde olmamış. Banka Çelebi'yi terfi ettirmek yerine bazı yetkilerini elinden almayı tercih etmiş. Edindiğimiz bilgilere göre, Çelebi'nin yetki alınına giren bazı sorumluluklar, eğitim ve iİK müdürlüklerinin birleştirilmesiyle Ömer Karakuş'a bağlanmış. Malum bu iki birim de bankanın yeni genel müdür yardımcısı Serdar Gencer ile eski GMY'lerden ve MOD projesini yürüten Sırrı Erkan'a bağl. Bu da Nilay Çelebi'nin bankadan erken emekliye ayrılmasına neden olmuş. Malum İş Bankası'nda normal koşullar altında emekli olmak için 30 yıl çalışmak gerekiyor. Yani banka yazılı olmayan kurallara göre 30 yıl çalışma süresini doldurmayanları emekli etmiyor. Nilay Çelebi'nin ise 22 yıl çalışıp emekli olduğu söyleniyor. Hatta 22 yılın iki yılını da doğum izninde geçirdiği söyleniyor. Çelebi'nin emekliliğinde İstanbul'da kalacağı ve Adaya yerleşeceği dile getiriliyor. Çelebi'nin Ada'dan ev almış olması da bu iddiaları destekliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)