<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşte Ziraat Katılım’ın Kurucu Genel Müdürü ----

İşte Ziraat Katılım’ın Kurucu Genel Müdürü

İşte Ziraat Katılım’ın Kurucu Genel Müdürü
07 Kasım 2014 - 09:37 www.finansingundemi.com

Ziraat Bankası tarafından kurulan kamuya ait ilk katılım bankasının genel müdürü belli oldu: Bankanın Genel Müdür Yardımcılarından Osman Arslan

FINANSGUNDEM.COM - ÖZEL

Kamu bankalarının, katılım bankası kurma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Hazine tarafından görevlendirilen iki kamu bankası Ziraat ve VakıfBank tarafından kurulacak olan iki yeni katılım bankasının önümüzdeki yılın ilk aylarında faaliyete geçmesi bekleniyor. Ziraat Bankası tarafından kurulacak olan Ziraat Katılım’ın ‘Kurucu Genel Müdürü’nün ise büyük bir olasılıkla Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcılarından Osman Arslan’ın olması bekleniyor. Ziraat Bankası kulislerinde konuşulanlara göre Arslan’ın ekip oluşturma çalışmaları son aşamaya geldi. Banka tarafından tüm çalışanlara mail atılarak, kurulacak yeni katılım bankasında görev alacak gönüllü personellerin seçildiği söyleniyor.      



OSMAN ARSLAN KİMDİR?

Ziraat Bankası’nda Bilgi Teknolojileri Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Osman Arslan 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nden mezun oldu. 2006-2008 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde Yüksek Lisansını tamamladı. 1995-1996 yılları arasında Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’nda göreve başlayan Arslan, 1996-1998’da Uzman, 1998-2000’de Sümerbank A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı, 2000-2004 yılları arasında ise Asya Katılım Bankası’nda  Müfettiş ve Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2004-2012 yılları arasında Halk Bankası’nda Bölüm Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulunan Arslan, daha sonra Arap Türk Bankası’nda Genel Müdür olarak görev yaptı. Halen A&T Bank Yönetim Kurulu Başkanı olan ve Mart 2012 tarihinde Finansal Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Ziraat Bankası’na geri dönen Arslan, Ocak 2013 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık ve Ortaklıklar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Osman Arslan, Ağustos 2014 tarihinden itibaren de Ziraat Bankası’nda Bilgi Teknolojileri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor.
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ziraat21 Mart 2015 18:21

    Ziraat bankasında yetkili alman için dışarıda n geleceksin CV ni bankanın önünde düşürecek sin yarın müdürün

  • bankacı04 Aralık 2014 01:21

    bankanın kurulma aşamasının başından beri gece gündüz çalışan birinin hakkının yenmesini tepeden inme bi genel müdürle yerinin doldurulacağını manidar buluyorum

  • zxy10 Kasım 2014 17:45

    bank asya iyi bankaydı :) sonra kötü oldu :) kim kimden veya değil belirsiz ağla sevgili ülkem

  • Bankacı10 Kasım 2014 15:58

    Bay x - gözlemleriniz çok doğru. Kamu bankaları tarafındaki birçok üst düzey yöneticinin Bank Asya geçmişi var ! Bu atamalar kim ! tarafından yapılıyor diye sormadan geçemiyor insan.

  • Bay x09 Kasım 2014 00:14

    Bu siralar bakiyorum da kamu bsnkalrindaki bir çok üst yonetici mutlaka Bankasya da calismis

  • Katılımdan daha fazlası08 Kasım 2014 22:59

    Hem katılım sektörünün derinleşmesine hem de mevcut standartların daha üst seviyede konumlanmasına çok ciddi katkılar sağlayacak bir banka olacağından kimsenin şüphesi olmasın.

  • 460308 Kasım 2014 17:13

    4603 sayili kanunu heryerde tehdit unsuru kullanan ekip.Bune perhiz bune tursu.2015 yilinda kanun geregi ziraati satmayacaklar mi

  • devlet baba08 Kasım 2014 16:40

    buna rağmen bu dene veya önümüzdeki yıllarda örneğin xbank özelleştirilirse, ki bekleniyor, bunu çelişki olarak görecek misiniz? teorik nedenlerini ben de biliyorum. tutarlılık var/yok bunu tartışıyorum.

  • cevap 208 Kasım 2014 15:40

    katı liberal felsefenin standart söylemleri küresel krizle birlikte ciddi şekilde sorgulanmaktadır. bizde de yıllardır kamu bankalarının satışı konuşulur. son dönemde ise halka arzı amaçlanıyor temel olarak. bu sayede dedikodu ve şaibe olmadan hazine gelir elde etmiş olurken sermaye piyasalarımızın önemli bir sıkıntısı olan hacimsel derinlik sıkıntısına da katkı sağlanıyor. Çoğunluk hissenin blok satışı tartışılsa bile hiçbir zaman kabul görmedi bildiğim kadarıyla. katılım bankacılığında ise kamu gücü, daha önce de değindiğim üzere bu piyasanın temel sıkıntılarını çözmeye adaydır. kamunun düzenleyici ve güven veren gücünün eksikliği 30 yılı aşkın süredir bu piyasanın kısır kalmasında görülmektedir. Bu bağlamda, devletin nispeten yapısal sorunlarını çözmüş bir piyasadaki ağırlığını azaltıp daha sorunlu bir alana katkı sağlamayı amaçlaması bence çelişki değildir.

  • devlet baba08 Kasım 2014 07:08

    ama açıklamalarınızda bir nokta eksik. 2014 yılında bile banka özelleştirmelerini tartışıp durdu hükumet. ben asıl onu vurguluyorum. madem finansal piyasalarda daha fazla devlet payı istiyorsun, o halde neden özelleştirmeyi tartışıyorsun? burada çelişkisi var ekonomi yönetiminin.

  • devlet babaya cevap07 Kasım 2014 18:18

    Bu sorunuza birkaç madde halinde cevap vermek mümkün; 1- Küresel finans krizinden sonra anlaşıldı ki kamu gücüyle hareket eden finansal kuruluşlar, piyasanın istikrarı için hayati önem taşımaktadır. 2- Katılım bankaları ise 80’lerden itibaren ülkemizde faaliyet göstermelerine rağmen piyasa payını %5 seviyesinden yukarı taşıyamamaktadır. 3- Sermaye sorunu önemli husus olmakla birlikte temel sıkıntı vatandaşın güven problemidir. (ihlas finans, konyadaki holdingler, mahalle arası emanetçilik yapan kuyumcular vb) Kamu sermayeli katılım bankası güven sorununu ortadan kaldıracaktır. 4- Dünyadaki İslami bankacılık faaliyetlerinin lider bankaları Citi, HSBC, ING gibi kuruluşlardır. En büyük müşterileri de körfez sermayesidir. Bu sermayenin ülkemize gelmemesindeki önemli sebeplerden birisi de yukarıda değinilen güven sorunudur. Kamu sahipliğindeki katılım bankası, yabancı müşteri açısından da cezp edeci olacaktır. 5- Belki de en önemli unsur; kamu katılım bankalarının temel hedefi mevcut pastayı bölmek değil pastayı büyütmektir.

  • devlet baba07 Kasım 2014 16:31

    devlet bir yandan finansal piyasalardan çıkmaya çalışırken (e yıllardır yapılan özelleştirmeler ortada) ayrıca halkbank ziraatbankın satılması gibi konularaı zaman zaman gündeme getirirken, ayrıca bir de katılım bankası kurmasının amacı nedir?

  • başarılar...07 Kasım 2014 15:26

    Bu kurucu ekibin adı, Türk finansal tarihinin önemli bir dönemecinde yer alacak. Allah mahcup etmesin.