BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte Yunanistan’ın ekonomik reform mektubu----

İşte Yunanistan’ın ekonomik reform mektubu

İşte Yunanistan’ın ekonomik reform mektubu
24 Şubat 2015 - 14:56 www.finansgundem.com

Yunan Maliye Bakanı Varoufakis’in Euro Grubu Başkanı’na gönderdiği mektup ele geçirildi

AYÇA KARACA - FINANSGUNDEM.COM

Financial Times’tan Peter Spiegel’in haberine göre Yunan Maliye Bakanı Varoufakis’in Euro Grubu Başkanı’na gönderdiği ve Atina’nın ekonomik reform önerilerini açıklayan mektup ele geçirildi. Mektuptaki reform önerilerini Avrupa Komisyonu yetkililerinin “gözden geçirmenin başarıyla sonuçlanması  için geçerli bir başlangıç noktası olarak yeterli derecede kapsamlı” buldukları belirtiliyor. Ayrıca, “vergi kaçırma ve yolsuzlukla mücadeleye olan güçlü bağlılığın da Komisyon için  teşvik edici olduğu” ifade ediliyor.

Mektuptaki ana reform önerileri şöyle sıralanıyor:

·  Yunanistan’ın KDV politikasının yönetiminde ve uygulanmasında reform yapılması.
·  Ülkenin Bütçe Yasası’nda değişiklikler yapılması  ve kamu finansmanı yönetimini geliştirecek adımlar atılması. Bütçe yönetiminin yanısıra kontrol ve raporlama sorumluluklarının da  iyileştirilmesi. Ödeme sistemlerinin bağımsız ve /veya düzenleyici kuruluşlar için daha yüksek finansal ve bütçesel esnekliği sağlarken aynı zamanda modernize edilmesi ve hızlandırılması.
·  Yunanistan Kamu Gelirleri Genel Sekreterliğinin atanması, performansı açısından gözlenmesi ve yerine başkasının getirilmesi sürecinin açıklığı şeffaflığı ve uluslararası çevrelerce gözlenebilmesinin sağlanması.
·  Hükümet harcamalarının her alanda kontrolü ve gözden geçirilmesi (eğitim, savunma, ulaştırma, yerel yönetimler, sosyal haklar vs.)
·  Tamamlanmış olan özelleştirme uygulamalarından geriye gidilmeyeceğinin taahhüt edilmesi. ihale süreci başlamış özelleştirmelerde hükümetin yasaya göre sürece saygı göstermesi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)