Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
13 üyeli yeni Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 7 Haziran Çarşamba günü mesaiye başlayacak. 2010’daki anayasa değişikliğiyle üye sayısı 7’den 22’ye çıkarılan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 3 daireli olmuştu. 16 Nisan’daki anayasa değişikliği ile HSYK’nın adı HSK olarak değiştirilirken, 22 olan üye sayısı 13’e, daire sayısı ise 3’ten 2’ye indirilmişti.
3 HSYK ÜYESİ HSK’DA
HSK’nın 7 üyesi TBMM, 4 üyesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından seçildi. Erdoğan’ın HSK’ya 4 üyeyi atama kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. HSYK üyelerinin görevleri 6 Haziran’da sona erecek, yeni HSK üyeleri 7 Haziran’da görevlerine başlayacak. Eski HSYK’nın 2’si Cumhurbaşkanı, 1’i TBMM tarafından seçilen 3 üyesi de HSK’da yer alacak.
TEK KADIN ÜYE 2 DOÇENT
Yeni HSK’da 2 doçent ve biri Kurul’un Başkanı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere 3 yüksek lisanslı isim yer alıyor. HSK’nın 13 üyesi de evli. HSK üyelerinin 1’le 6 arasında sayısı değişen çocukları var. HSK’nın başkanı Anayasa gereği yine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olurken, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek de tabii üyesi olacak. Bozdağ, 1965 doğumlu ve 52 yaşında. İpek, 1959 doğumlu ve 58 yaşında. Kurul’un en kıdemli üyesi İpek. TBMM’nin seçtiği 42 yaşındaki avukat Songül Yazar yeni HSK’daki tek kadın ve en genç üye. Yazar 1975 doğumlu. Kurul’un biri Cumhurbaşkanı diğeri TBMM tarafından seçilen kıdemli diğer 2 üyesi ise 1961 doğumlu 56 yaşındaki Mehmet Yılmaz ve Hamit Kocebey.
HSK’DA İÜ MEZUNU AĞIRLIĞI
Tabii üye Kenan İpek’le birlikte HSK’nın beş üyesi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, bir üyesi Marmara Hukuk Fakültesi, iki üyesi ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu. Böylece yeni HSK’da sekiz üyeyle İstanbul Üniversitesi mezunları ağırlıklı olarak yer aldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu üye sayısı ise dört. Kurul’un başkanı Adalet Bakanı Bozdağ ise önce Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı’nda tamamladı. Bozdağ, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.
1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ (Başkan).
2- Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek (Tabii üye).
3- Mehmet Yılmaz: HSYK eski Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı’ydı
4- Halil Koç: HSYK eski üyesi ve 1. Daire Başkanı’ydı.
5- Hüseyin Şahin: Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili’ydi.
6- Mehmet Akif Ekinci: İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili’ydi.
7- Cafer Ergen: Danıştay üyesiydi.
8- Alp Arslan: HSYK üyesiydi.
9- Hamit Kocabey: MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin avukatı. MHP MYK üyesiydi.
10- Songül Yazar: Avukat. AK Parti Beyoğlu Belediye Meclisi üyesiydi.
11- Yaşar Şimşek: Yargıtay Genel Sekreteri’ydi.
12- Ali Cengiz Köseoğlu: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesiydi.
13- Mehmet Ademoğlu: Yargıtay üyesiydi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.