<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİşte tavsiye edilen 3 banka hissesi!----

İşte tavsiye edilen 3 banka hissesi!

İşte tavsiye edilen 3 banka hissesi!
01 Aralık 2015 - 11:18 www.finansingundemi.com

Şeker Yatırım, BDDK'nın açıkladığı veriler doğrultusunda üç banka hissesini tavsiye etti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) tarafından dün açıklanan Bankacılık verileri Şeker Yatırım tarafından analiz edildi.

Şeker Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:
 
"Ekim Ayında Bankacılık Sektörü 2.469 milyon TL Net Kar Açıkladı. Ekim ayında bankalar 2.469 milyon TL net kar elde etti. Bu sonuç bir önceki aya göre yüzde 5 azalmaya, Ocak-Ekim döneminde ise 21.224 milyon TL ile yüzde 2 artışa işaret etmektedir. Mevsimsel olarak zayıf seyreden komisyon gelirleri, devam eden sermaye piyasası zararları ve yavaşlayan tahsilatların etkisinde azalan diğer bankacılık gelirleri karlılıktaki aylık düşüşü açıklamaktadır.
 
TÜFE'ye endeksli menkul kıymetlerin getirilerinin 3Ç sonrası yükselmesi ve yatay seyreden kredi getirisi/mevduat makasının etkisinde net faiz marjı Ekim ayında 12 baz puan artmıştır. Buna rağmen, mevsimsellik ve zayıf kredi büyümesi etkisinde yüzde 10 azalan komisyon gelirleri çekirdek bankacılık gelirlerinin yüzde 2 düşmesine neden olmuştur.
 
Üçüncü çeyrekte swap maliyetlerindeki oynaklık ve olumsuz kambiyo işlemleri nedeniyle artan sermaye piyasası zararları bir miktar düzelmesine rağmen Ekim ayında da devam etmiştir. Diğer bankacılık gelirlerinde ise tahsilatların yavaşlaması ile yüzde 35 düşüş kaydedilmiştir. Faaliyet giderleri ise personel dışı giderlerin Ekim ayında yatay kalması ve kur baskısının azalması sayesinde aylık bazda değişiklik göstermemiştir. Aktif kalitesi ise Ekim ayında korunmuştur. Genel karşılıkların 3Ç sonrası kurdaki değer kaybı neticesinde normalleşmesi ve zayıf kredi büyümesi sayesinde toplam karşılık giderleri yüzde 3 düşmüştür.
 
Sermaye yeterlilik oranında (yüzde 15,3) ise zayıflayan kur baskısı ve menkul kıymetler yeniden değerleme zararlarındaki azalma ile 64 baz puan artış kaydedilmiştir.
 
Yerli özel bankaların performansı devlet bankalarına göre daha iyi gözükmektedir. Devlet bankalarında net kar yüzde 21 gerilerken, yerli özel bankalarda yüzde 12 yükseliş yaşanmıştır. Katılım bankaları ise artan karşılık giderleri nedeniyle Ekim ayında zarar etmiştir. Yerli özel bankalar ile devlet bankaları arasındaki karlılık performansının farklı oluşunu devlet bankalarının karşılık giderlerinin Ekim ayında yükselmesiyle açıklayabiliriz.
 
Biz, bu sonuçların dördüncü çeyrek için gösterge olmadığını düşünüyoruz. Üçüncü çeyreğe kıyasla bu çeyrek TÜFE'ye endeksli menkul kıymetlerin getirilerinin yükselecek olması, kredi büyümesi ve hesap işletim ücretlerinin etkisiyle artacak komisyon gelirleri ve kurdaki baskının azalmasıyla normalleşecek genel karşılık giderleri karlılık ivmesini dördüncü çeyrekte arttıracak unsurlardır.
 
Biz, yatırımcılara ticari kredilerde aktif olan, fonlama maliyetlerini rakiplerine göre daha iyi kontrol edebilen ve sermaye yeterlilik oranları rakiplerine göre daha yüksek olan bankaları öneriyoruz. İş Bankası, Halkbank ve Akbank tavsiye ettiğimiz bankacılık hisseleri arasındadır. "
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)