BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Kiev için 4 kritik senaryo----

İşte Kiev için 4 kritik senaryo

İşte Kiev için 4 kritik senaryo
26 Şubat 2022 - 08:44 www.finansgundem.com

Putin emriyle Ukrayna'ya askeri hareket başlatan Rus ordusunun öncelikli hedefi, Volodimir Zelenski yönetimini ortadan kaldırmak olarak öne çıkıyor.

Ukrayna’da son askeri gelişmeler ışığında konuşulan son senaryolar şöyle:

1- ZELENSKİ GİDER: 2019 yılında halkın yüzde 73.2 oyuyla seçilen Zelenski, Rusya lideri Vladimir Putin’in gözünde Batı’nın vücut bulmuş hali. NATO’ya katılma ısrarı nedeniyle Putin’in bir anlamda istenmeyen adam ilan ettiği Zelenski, tüm bu baskı sonucunda, ülkeden kaçmayı kabul edebilir ya da onurlu bir çıkışı müzakere edebilir. Putin de Kiev’de Rusya güdümlü bir yönetim kurulduktan sonra askerlerine Ukrayna’dan çekilme emri verebilir.

2- ZELENSKİ’YE DARBE: Batı’nın kendisini Rusya ile yalnız bırakmasından şikayet eden Zelenski, Kiev’e yönelik işgal devam ederken bir operasyonla yakalanıp çeşitli gerekçelerle tutuklanabilir. Batı yanlısı Zelenski yönetiminin bertaraf edilmesiyle Rusya, Moskova’ya yakın isimlerden oluşan bir yönetimin kurulmasını sağladıktan sonra yine işgali sonlandırabilir.

3- KİEV’DE DİRENİŞ: Belarus’tan Kiev’e doğru giriş yapan Rus askerleri, çok fazla direniş görmeden başkent kapılarına kadar dayanmışa benziyor. Araziden Rus askerlerine çok fazla direnmeyen Ukrayna yönetimi, Rus askerlerini kent savaşına çekmeye çalışıyor olabilir. Bu Senaryo da Avrupa’nın göbeğinde uzun süreli bir savaş, büyük yıkım ve can kaybı anlamına gelebilir.

4- SAVAŞIN YAYILMASI: En kötü senaryolardan biri olan bu seçenekte ise Putin’in Ukrayna’yı işgalle yetinmeyeceği, eski Sovyetler nüfuz alanındaki ülkeleri tedirgin edici adımlar atabileceği öne sürülüyor. Nitekim ABD’li yetkililerden bu yönde iddialar gelirken, NATO ülkesi olan Polonya sınırına asker yığması endişe kaynaklarından biri.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mazlum26 Şubat 2022 13:07

    Şu putinin suratına bakın piç piç gülüyor, zamanımızın cengiz i gibi heryeti yakıp yıkıyor, ne var abd de rusyaya girsin yerle bir etsin

  • BORSACI26 Şubat 2022 12:32

    aleni olarak ukrayanyı destekliyorum putinin yaptıgı serserilik ,

  • Ben26 Şubat 2022 12:26

    Paranizi betona gommeyin, oturdugunuz ev disinda ev almayin, teknoloji, bilisim, sanayi, tarim, hayvancilik alanlarina yatirim yapin, bunlar ulkeyi guclu kilar, aksi durumda o betonlar sadece dusman fuzelerinin hedefi olacaktir.

  • Mucise Reis ;)26 Şubat 2022 10:12

     3 - Rusya şehir savaşlarını çok yaptı. Hem mokovoda m2-m2 savaştılar. Sonra Berlin m2 m2 savaştılar. Almanya işgalinde ruslar nazilerin ordularının ss lerın olmadığı dönemde dahi sadece yaşlı, çocuk, eli silah tutan her bir alman vatandaşının saldırıları karşısında uzun  günler, profesyonel ordusu ile mücadele verdi. en amatör insan bile, şehir savaşlarında korkulu makınaları yok edebilir. O bakımdan rus kayıpları artabilir. Ukrayne top yekun savaşa girecektır. Fransız zırhlı hedeflrei vuran bazı sistemler dağıtılmış yanı tank mank attın mı iptal. mayın vb döşuyorlardır. ukraynakılar gereklı silahlara ulaşırsa Rusya şehir savaşlarından çekinecektır. putin halkından kayıplar karşısında hesap vermesi istenebilir, rusya kargaşalanabilir. ABD ukraynayı bunun için kullanmayı tercih etti. Bir millet Biden'in oyuncağı oldu. Ukrayna biden in putin indirme senaryosunda acılar çekiyor.  

  • Mucise Reis ;)26 Şubat 2022 10:07

    1 - Rusya, Benim  düşünceme göre Ukrayna 2 be bölünüyor.Kievde akarsu var orası sınır olacak...aşağıda haritaya bakınca bir akarsu daha var  o hatları sınır olarak tutup kievden -kırım a kadar  hat çekecekler, koruması da akarsulardan daha kolay coğrafi olarak... 2 - Rusyadan- Kırım a kara yolu bağlantısı hattı kuruluyor. kırıma kara yolu kurulacak, bellki askeri nakliyeler deniz yolu ile zor oluyor olabildiğincen karadan bağülantı için deniz kıyı hattı boyunca ele geçirmeler olacak. çünku nato ve abd yaptırımları savaşı DURDUMAK İÇİN yapılmadı, Rusya saldırısını sürdürsün, rusya kayıplar versin, putin güç kaybetsin isteniyor. ŞEHİR SAVAŞLARINDA her silah etkindir. Ukraynalılar savaştığı sürece..

  • Demir26 Şubat 2022 09:34

    Putin efendi baltayı taşa vurdun kadirov deden adamınla heryerde cinayet işliyorsun. Kadirov sen nasıl Çeçen sin. Çocuk katili Putinle ne işin var. 33 Askerimizi şehit ettiniz. Allah Bin belanızı versin. Allah tüm mazlumları korusun.