Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
‘Bizce Mümkün’ yaklaşımıyla Finansbank’ın, yenilikçi ve istihdam yaratma potansiyeli olan iş fikirlerini desteklemek üzere başlattığı Geleceğin Patronları yarışmasında finale kalan 10 proje belli oldu.
Yarışmaya katılan iş fikirleri, Markafoni’nin kurucularından Ahmet Emre Sarı, Melek Girişimci ve Şirket Ortağım portalının kurucusu Mehmet Buldurgan, Yaşar Holding Onursal Başkanı Nur Demirok, Türkiye’nin önde gelen reklamcılarından Faruk Atasoy, Bilkent Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü Örsan Örge ve Finansbank Perakende Krediler Tahsis Direktörü Erdoğan Köse’den oluşan jüri tarafından 7 Eylül’de değerlendirildi.
Jüri tarafından başarılı bulunan 10 proje finale katılmaya hak kazandı. 1-9 Ekim 2013 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Fikirden Değere Girişimcilik Eğitimi 3. Aşaması'na katılmaya hak kazanan 10 iş fikri sahibi; bu dönemde girişimcilik için farklı fonlama yöntemleri ve süreçleri; başarılı bir iş kurulum süreci ve ölçeklendirilebilir büyüme için gerekli altyapı oluşturulmasıyla ilgili özel bir eğitim alacaklar. Bu eğitimde kazandıkları bilgiler ışığında 10 finalist kapsamlı bir sunum hazırlayarak bu kez de yatırımcıların karşısında zorlu bir sınavdan geçecek.
Yatırımcı sunumu ile belirlenecek yarışmanın sonuçları, 10 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. İlk 3’e giren fikir sahiplerine, bir yıl içinde şirketlerini kurmaları koşuluyla 50 bin TL para ödülüyle sermaye desteği verilecek. Kalan 7 girişimci adayına ise iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri için 12 ay ödemesiz ve faizsiz 50.000 TL’ye kadar kredi imkanı tanınacak.
Projeler arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı
Genç girişimcilerden büyük ilgi gören yarışmaya, Mayıs ayından bu yana www.geleceginpatronlari.com web sitesinden 3 bin 500’e yakın proje başvurusu iletildi. 154 proje Bilkent Üniversitesi Fikirden Değere Girişimcilik Eğitimleri kapsamında, Temmuz ve Ağustos aylarında, İstanbul ve Ankara’da düzenlenen eğitimlere katılmaya hak kazandı. İki aşamada eğitimlerini tamamlayan katılımcılar iş fikirlerini detaylı bir iş modeline dönüştürerek, Bilkent Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ikinci bir elemeye tabii tutuldu ve 20 iş fikri Büyük Jüri karşısında sunum yapmaya hak kazandı.
Bilkent Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen yarışmada finale kalan 10 finalist, Ekim ayında Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleşecek Fikirden Değere Girişimcilik Eğitimi 3. Aşaması kapsamında özel bir eğitim alacak. Bu süreçte edinilen tüm bilgiler ve tecrübe ışığında ise 10 Ekim’de finalistler Melek Yatırımcı’lara projelerini sunma imkanı bulacaklar.
Genç girişimcilerin gözü hizmet, bilişim ve gıda sektörlerinde
Hizmet, bilişim ve gıda sektörlerine ait iş fikirlerinin öne çıktığı Geleceğin Patronları yarışmasında elemeleri geçen projelerin teknolojiyle eğitimi, sosyal yaşamı (sporu, eğlenceyi), reklamcılığı, operasyonel verimliliği buluşturduğunu belirten Finansbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, “Yarışmamıza gelen başvurular Türkiye’de girişimcilik ekosistemindeki dinamizmin ne kadar güçlü ve yaratıcı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Birbirinden inovatif fikirlerin sergilendiği proje sahipleri 28-30 yaş aralığındaydı. İlginç olan bir diğer nokta ise aynı yaş grubundan gelen fikirlerin çok farklı sektör ve alanlarda olması. Bu durum, gençlerin vizyonlarının ne kadar geniş olduğunun ve yaratıcılık konusunda büyük bir yeteneğe sahip olduklarının en büyük göstergesidir. Gerek finale kalan 10 katılımcımızın gerekse eğitim sürecinden geçen tüm 154 iş fikri sahibinin çok önemli bir iş potansiyeli taşıdığına inanıyoruz. Yarışmaya katılım sağlayan tüm genç beyinlere bundan sonraki girşimcilik serüvenlerinde başarılar diliyoruz. Bu yarışma ile genç girişimcilerin önünü açtığımızı düşünüyoruz. Kendi işinin sahibi olmak isteyen gençlere eğitim imkanı, Melek Girişimcilerle tanışma fırsatı ve finansal kaynak yarattığımız için mutluyuz” dedi.
Finale kalan proje ve fikir sahipleri
1- Candaş Urunga
2- Doğan Akdağ / Ahmet Sülek
3- Elçin Kaçar
4- Emir Anıl Özen / Erdinç İşbilir / Erkin Kınıklı / Tuna Çakar
5- Hakan Emre Öztürk
6- Kadir Tolga Bağcı / Yalçın Şadi / Said Tahsin Dane
7- Kerem Emre Ercan
8- Nahsen Kayhan
9- Onur Kuru / Ömer Faruk Kahya
10- Sinan Gül
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.