BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte G8'ten çıkan sonuç----

İşte G8'ten çıkan sonuç

İşte G8'ten çıkan sonuç
18 Haziran 2013 - 18:10 www.finansgundem.com

Kuzey İrlanda'da 2 gündür süren G8 zirvesinin ardından sonuç bildirisi açıklandı

Kuzey İrlanda'da 2 gündür süren G8 zirvesinin ardından açıklanan sonuç bildirisinde, ülkelerin vergi kaçakçılığının engellenmesi konusunda birlikte çalışmaları istendi.
Dünyanın en zengin 8 ülkesinin liderileri, yayınladıkları sonuç bildirisinde, ülkelerin, çok uluslu şirketlerin kendi ülkelerine vergi ödemekten kaçınmalarına imkan veren açıklarının ortadan kaldırılması için birlikte çalışılmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Liderler, dünya ülkelerinin, "vergi kaçakçılığı belasıyla savaşmak için" yönetimlerin otomatik olarak bilgi paylaşımına gitmeleri ve şirketlerin, " vergi ödemekten kaçınmak amacıyla karlarını çeşitli ülkelerin sınırları arasında kaydırmalarını" zorlaştırmaları gerektiğini belirtti.
Bildiride, G8 planlarının, bu yıl içinde yapılacak G20 zirvesinde olgunlaştırılacak bir bölümünün,  çok uluslu şirketlere, faaliyet gösterdikleri her ülkeye ne kadar vergi ödediklerine ilişkin bildirimde bulunma yükümlülüğü  getirilmesini içerdiği kaydedildi.
G8 girişiminin hazırladığı sonuç bildirisinin, yabancı şirketlerin karlarını vergi dostu ülkelere aktarma becerisine duyulan geniş çaplı öfkeyi yansıttığı görüldü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)