BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte enflasyondaki yükselişin nedeni!----

İşte enflasyondaki yükselişin nedeni!

İşte enflasyondaki yükselişin nedeni!
03 Ocak 2017 - 10:58 www.finansgundem.com

Destek Yatırım Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör, kurun enflasyonu yükselttiğini vurguladı

Destek Yatırım Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör yaptığı yazılı açıklamada, enflasyon oranının Aralık ayında bir önceki aya göre % 1,64 artış gösterirken, yıllık bazda % 8,53’e yükseldiğine değinerek, "Enflasyon oranının hızlı yükseliş göstermesinde, TL’nin Dolar karşısında yaşadığı değer kayıplarının enflasyona geçiş etkisinden dolayı olduğunu görüyoruz" dedi.

Öte yandan, alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleştirilen fiyat düzenlemelerinin de enflasyonu yükseltici etkide bulunduğuna işaret eden Gözgör, şu şekilde konuştu:

"Alkollü içecekler ve tütün grubu yıllık %31,59 ile en çok artış gösteren grup oldu. Çekirdek enflasyon ise, % 6,99 seviyesinden % 7,48’ yükselmesinde TL’nin değer kayıplarının önemli rol oynadığını ifade edebiliriz. Döviz kurunun enflasyona olan yansımasını önümüzdeki süreçte de devam ettiğini görebiliriz. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) çekirdek enflasyonun görüntüsüne göre para
politikasını belirlemeye devam edebilir. Dolar TL paritesi ise enflasyon rakamları sonrası uzun bir süreden devam eden yatay bandın direnci olan 3.5500 seviyesinin üzerinde hareket ediyor. 3.5350 destek seviyesinin üzerinde kalınması yükselişlerin devamını 3.5750 – 3.5830 bölgesine taşıyabilir."

Merkez'in ilk adımı faiz artırımı olacak!

 

2016'nın enflasyonu belli oldu!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haram fıtratlatında var!!!!!03 Ocak 2017 12:12

    Memlekette yalaka çok,iki makarnaya iki kömüre evladının başkasının haklarını yiyerek devlet dairelerine torpille sokanda çok,kul hakkı yiyende çok,cahilde çok,kendini din kisvesinde pazarlayanda çok,bilipte susan dilsiz şeytanda çok,mazlumun hakkını çalanda çok!!!!vergilerde çok,işsizlikte çok,zamlarda çok!!!!Allaha çok şükür müslümanız ama!!!!!

  • emekci03 Ocak 2017 11:17

    asgari ücrete %8 zam yapıp enflasyonun %7 çıkmasını bekleyenlerin aklına şaşayım