<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte dünyayı kurtaracak kripto para fikri----

İşte dünyayı kurtaracak kripto para fikri

İşte dünyayı kurtaracak kripto para fikri
16 Aralık 2020 - 17:14 www.finansingundemi.com

ABD finansının en önemli isimlerinden Brian Brooks ülkelerin büyüme rakamlarını esas alan ülke bazlı kripto para biriminin eğitim stratejileriyle birleştirilmesiyle gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş statüye ulaşabileceğini belirtti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en önemli piyasa düzenleyicisi Brian Brooks gelişmekte olan ülkelerle gelişmiş ülkeler arasındaki makası daraltacak bir fikirle ortaya çıktı. Brooks ülkelerin kripto paraların bir çözüm konsepti oluşturabileceğini belirtiyor.

ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) Baş Denetçisi Brian Brooks söz konusu planın dünya çapında eğitimi ve ekonomik büyümeyi destekleyeceğini belirtti. Brooks, daha yüksek okuryazarlık oranları ile yüksek "gayri safi yurtiçi hasıla" (GSYİH) arasında ilişkili olduğundan, insanları eğitimlerine devam etmeye teşvik edilmesinin üretkenliği, bireysel refahı ve toplumsal refahı artırabileceğini söylüyor.

Fortune’un haberine göre baş denetçi tüm gelişmekte olan ülkelerin ideali olan fakat pratikte pek fazla ilerleme kaydedilmeyen okuryazarlık oranındaki gelişme için kripto para birimlerinin teşvik edici rol oynayabileceğini kaydetti.

Brooks’un planına göre dünya hükümetleri sürekli öğrenime devam eden vatandaşları kripto paralarla ödüllendirecek. Öğrenciler internet üzerinden derslerle ve sınavlarda elde edecekleri başarılarla birbirleriyle rekabet ederek ülkelerin kripto parasını kazanabilecek. Kripto paralar devletler tarafından kurulan varlık fonlarını temsil edecek. Ödüllendirilecek öğrencilere aslına bakılırsa gelecekte artması beklenen GSYİH içerisinde oluşacak veri gelirleri ile ödeme yapılmış olacak.

Diğer bir deyişle insanların eğitim düzeyi yükseldikçe ülkedeki kripto para kazanan öğrenciler, ülkenin kendisi ve yatırımcılar beraber zenginleşecek. Kripto para burada sadece öğrenim dönemi bittikten sonra iş piyasasında iyi maaş alacak insanları değil herkesin faydalanacağı bir sistem için araç rolü alıyor.

Brooks söz konusu plan için, "Bu, vergileri yükseltmeden ve zenginleri yoksulla karşı karşıya getirmeden eşitliği ve büyümeyi artırmanın bir yoludur" ifadelerine yer verdi.

9 Aralık’ta Singapur Fintek Festivali’nde söz konusu fikrini açıklayan Brooks planının işe yarayacağından emin konuşu. Brooks, “Size söylüyorum. Bu bir sonraki Nobel ödülü olmalı. Çok büyük bir fikir” ifadelerine yer verdi. Para uzmanı önerinin potansiyel etkisini, mikro kredi finansmanı yoluyla yoksulluğu azaltılma konusunda öncü çalışmaları bulunan Bangladeş'teki Grameen Bank'ın Kurucusu Muhammed Yunus'un 1996'da Nobel Barış Ödülü'nü kazanmasıyla karşılaştırdı.

Brooks ülke kripto para birimlerinin Afganistan’da, Güneydoğu Asya’da ve Latin Amerika’da ülke kripto para birimlerinin güçlü bir etki oluşturabileceğine işaret etti. Para birimi uzmanı, “Bunun şu anda gerçekleşmemesi için hiçbir teknolojik engel yok” dedi.

Baş denetçi planın gerçekliğe kavuşabilmesi ve herkesin birlikte daha zengin olabilmesi için piyasa düzenleyicilerin görece daha hafif kurallarla, müdahaleci ve ABD karşıtı olmayan bir politika yaklaşımını benimsemesi gerektiğini söyledi. Brooks gelişmekte olan ülkelerin de bunu istemesinin gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

OOC Halka İlişikler Baş Denetçi Yardımcısı Bryan Hubbard planın ayrıntılarını açıklayan bir raporun özel bir ön izlemesini paylaştı. Raporda ülke kripto paralarının bir nevi ülkenin sermaye hissesi haline geldiğini, zira gelecekteki nakit akışlarının büyümesiyle ilgili bir öngörüyü temsil ettiği belirtiliyor.

Buna göre ülke kripto paralarını alan öğrenciler ne kadar fazla öğrenirse kripto paralar da o kadar fazla değerleniyor ve eğitime olan talep de arttıkça para biriminin değeri de yükseliyor. Örnek vermek gerekirse eğer Kolombiya Ekonomi Bakanlığı’nın oluşturduğu kripto paranın değeri 10 dolarsa eğitim sonucu ödül olarak verilen 100 kripto paranın değeri alındığı anda 1000 dolar olacaktır. Kolombiya’nın GSYİH’sı ve vergi mahtarı zaman içinde artarsa kripto paranın da değerinin artması mümkün olur ve daha fazla getiri sağlar.

Brooks konuyla ilgili açıklamasında, “Finans dünyada gerçek iyilik ve gerçek değişimi zorlayabilir. Büyüme beklentilerine bağlı onaya ihtiyacı olmayan ülke kripto para birimlerini oluşturarak gelişmekte olan ülkeleri gelişmiş ülkelere çevirmek bugünkü finansın en parlak fikri” ifadelerine yer verdi.

AB, teknoloji devlerinin gücünü sınırlayabilecek mi?

 

Yerli 5G teknolojisi altyapısı kurmadan 5G'ye geçmeyeceğiz

 

Pandemi onları daha da zengin yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)