Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FETÖ'yle gündeme gelen şifreli mesajlaşma programı ByLock'un kuruluşundan bu yana patent sahibi olan David Keynes adlı Türk asıllı kişi New York'ta Hürriyet'ten İsmail Saymaz'a konuştu: "Evet, sistemi kullananların yüzde 90'ı cemaatçiydi.
Keynes, Apple Store’da ByLock’un sahibi olarak gözükmesine karşın MİT veya devlet tarafından kimsenin kendisine başvurmadığını savunuyor.
15 TEMMUZ'DA TÜRKİYE'DE
Yılda en az iki kez Türkiye’de geldiğini vurgulayan Keynes, 15 Temmuz’da Türkiye’de olduğu halde hakkında işlem yapılmadığını kaydediyor. Keynes’in Amerikan pasaportunda da Türkiye’ye 12 Haziran’da gelip Hollanda’ya gittiği, 17 Haziran’da Türkiye’ye tekrar giriş yaptığı ve darbe teşebbüsünden sonra, 7 Ağustos 2016’da Türkiye’den ayrıldığı görülüyor.
IŞIK EVİNDE KALMIŞ BİR TÜRK
ByLock'u 600 bin kişinin indirdiğini, kullanıcıların çoğunluğunun Türkiye, S. Arabistan ve İran'da bulunduğunu söyleyen Keynes, Türkiye'de sistemi kullananların yüzde 90'ının Cemaatçi olduğunu belirtiyor. Programın Ocak 2016'da devre dışı kaldığını yani darbede kullanılmadığını öne sürüyor.
ABD VATANDAŞI OLUP İSMİNİ DEĞİŞTİRİYOR
Amerikan pasaportundaki adı David Keynes. Yüksek lisans eğitimi için ABD'ye gittikten sonra vatandaşlık alıp ismini değiştiren 1973 doğumlu bir Türk. Çocukluğunun geçtiği Ankara'da, lise yıllarında Gülen cemaatine bağlı FEM Dershanesi'ne gitmiş. Bu sırada Işık Evi'nde de kalmış.
PROGRAMI TİLKİ' HAZIRLADI
David Keynes, ByLock'un üniversite yıllarından tanıdığı 'Tilki' lakaplı eski ev arkadaşı tarafından tasarlandığını belirtiyor. Tilki'nin, yazdığı programı 3 Aralık 2013 günü APP Store'a koyabilmek için kendisinden kredi kartını istediğini ve patentin o zamandan beri üzerinde olduğunu anlatıyor.
TİLKİ TÜRKİYE'DE
David Keynes, cemaatle bağlantısı olan ‘Tilki’nin ise hâlâ Türkiye’de olduğunu belirtiyor.
TİLKİ'NİN ORTAĞI YURT DIŞINA KAÇAN BİR GAZETECİYLE BAĞLANTILI
Keynes, darbe girişimi sonrasını ise şöyle anlatıyor: "Haberlerde ByLock'u görünce Tilki'ye 'Bu ne demek?' dedim, izah edemedi. Ortağını ve Cemaat'i kastederek, 'Birkaç arkadaşa vermiştim, onlar başkalarına vermiş' dedi. Tilki'nin ortağı da yurtdışına kaçan bir gazeteciyle bağlantılı."
KEYNES'E GÖRE: O BİR ŞİZOFREN
KEYNES, kendisinin cemaat üyesi olmadığını ancak müşterileri arasında cemaatin tabanından insanlar bulunduğunu belirterek, “Ben Fetullah Gülen’in şizofren olduğunu ve rol yaptığını düşünüyorum. Çevresindeki insanların da para kaynaklarını kontrol ederek, garibanları ve alttakileri sömürdüğünü düşünüyorum. Tabanın masum ama üst tabakanın bir darbe örgütü olduğuna inanıyorum” diyor.
İLK, THE GUARDIAN YAZDI
David Keynes ismi ilk olarak İngiliz The Guardian gazetesinin ByLock hakkında yaptığı araştırmayla ortaya çıkmıştı. Gazetenin Reuters’la gerçekleştirdiği araştırmaya göre uygulamanın sertifikasının ‘David Keynes’ ismine kayıtlı olduğu açıklanmıştı. Ancak haberde David Keynes’in gerçek biri olup olmadığının bulunamadığı belirtilmişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.