<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte Bernanke'nin piyasalara etkisi----

İşte Bernanke'nin piyasalara etkisi

İşte Bernanke'nin piyasalara etkisi
27 Haziran 2013 - 01:23 www.finansingundemi.com

FED Başkanı Bernanke'nin açıklamalarının piyasalarda yarattığı etki dikkat çekiyor.

22 Mayıs FOMC toplantısının sonunda gazetecilerin sorularına yanıt veren Bernanke’nin gelecek birkaç ay veriler izlenecek ve kesintiler için karar verilecek açıklaması sonrasında piyasalar alt üst oldu.
Kur, tahvil, hisse senedi ve emtia cephelerinde sert etkilerin görüldüğü süreçte en çok gelişen ülke ekonomilerinin etkilendiği ortay konulan rakamlar ile gözler önüne serildi.
Kriz döneminde zorlu koşullarda ABD ekonomisini ayakta tutmak için önemli adımlar atan Bernanke görevinin son dönemecinde akıllarda Mayıs Haziran toplantıları ile kalacak gibi görünüyor.
Bernanke’nin açıklamalarına Haziran toplantıları ile netlik kazandırması ve ortaya bir takvim koyması sert dalgalanmalara neden olurken pek çok piyasa uzmanı aşırı reaksiyon verildiği noktasında uzlaşıyor.
Global piyasalarda son haftalarda vahşi bir satış dalgasının yaşandığını belirten Bank of America stratejistleri, global piyasaların büyük bölümünde bu satışların aşırıya kaçtığını savunuyorlar. BofA ML'nin geliştirdiği hisse senedi piyasalarının aşırı alım mı aşırı satım mı bölgesine girdiğini sınıflayan Global Breadth Rule'a göre 45 global piyasadan 43'ü şu anda aşırı satım bölgesinde. Bu piyasaların 200 ve 50 günlük hareketli ortalamalarının altında seyrediyorlar.
FED’in Mayıs toplantısı sonrasında yaşanan süreci değerlendiren Deutsche Bank ilginç bir tabloyu da ortaya koymuş oldu. Varlık alımlarının 2014’te sonlandırılacağı, 2013 sonunda ise kesintiye gidileceğini açıklanması sonrasında en sert hareketin Brezilya’nın Bovespa endeksinde yaşandığı görülüyor. Bovespa’yı Japon Nikkei takip ederken, Şanghay ve MSCI Gelişen ülkeler endeksi süreçten en çok etkilenen noktalar oldu.
Krediler, tahvil, FX piyasası ve emtia cephesinde yaşanan hareketleri ortaya koyan Deutsche verilerinde altının yüzde 23 değer kaybı ile en çok düşen emtia olarak ortay çıktı. Kur tarafında Güney Afrika Rand'ında yüzde 17'lik sert geri çekilme gözlenirken, G. Afrika'yı yüzde 12 ile Japon Yen'i takip etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)