Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'un barajların düşen doluluk oranlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada İstanbul'da barajların, önemli su kaynakları olmakla birlikte, tek kaynak olmadığı vurgulandı. Bazı barajların hacimlerinin, şehrin toplam su kaynakları düşünüldüğünde, İstanbul'da herhangi bir kuraklık riski doğurmayacak büyüklükte olduğuna dikkat çekildi.
ALİBEYKÖY BARAJI HAKKINDA AÇIKLAMA
Zaman zaman kurak görüntüsü ile gündeme gelen Alibeyköy Barajı ile ilgili de “Alibeyköy, tam dolu kapasitede olduğunda, şehrin ortalama 11 günlük su ihtiyacını karşılayabilmekte; Elmalı Barajı'nda ise bu rakam 3 güne kadar düşebilmektedir” açıklaması yapıldı.
TAŞKIN RİSKLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Yine sıkça kuraklıkla gündeme gelen Istrancalar'da yer alan barajların sularının özellikle yağışlı mevsim öncesinde Terkos Barajı'na aktarılarak hem barajlardan daha fazla verim alınmasının sağlandığı hem de olası taşkın risklerinin önüne geçildiği vurgulandı.
Açıklamada “İstanbul'a su sağlayan barajlar, en fazla verim alınabilecek şekilde işletilmektedir. İstanbul'a su sağlayan diğer önemli kaynaklar ise Melen ve Yeşilçay Regülatörleridir. Bu kaynaklardan, önemli miktarda su temin edilmekte, buralarda baraj bulunmadığı için ‘baraj doluluk oranları'na bu kaynaklar dahil edilmemektedir” denildi.
“KISA VADEDE SUSUZLUK RİSKİ YOK”
2021 yılında İstanbul'a 1 milyar metreküpten fazla su verildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:
*Bu suyun 650 milyon metreküpü Melen ve Yeşilçay Regülatörlerinden sağlanmıştır. Başka bir örnekle anlatmak gerekirse, 27 Aralık 2022 tarihinde İstanbul'a sağlanan 2 milyon 937 bin metreküp suyun 1 milyon 792 bini regülatörlerden, 1 milyon 145 bini barajlardan alınmıştır.
*Bütün bu verilerin ışığında, İstanbul'da kısa vadede bir susuzluk riskinin olmadığı açıktır. Öte yandan DSİ tarafından yapımı bir türlü tamamlanamayan Melen Barajı hizmete alındığında İstanbul'da uzun yıllar susuzluk yaşanmayacağı öngörülmektedir.
*İSKİ, İstanbul'u gelecekte susuz bırakmamak için her türlü çalışmayı bugünden hayata geçirmektedir.
*Ancak küresel iklim değişikliği ve buna bağlı yaşanan kuraklık, tüm dünyada suyun daha verimli kullanılmasını gerektirmektedir.
TASARRUF ÇAĞRISI YAPILDI
Açıklamada, İstanbulluların yakın zamanda bir susuzluk tehlikesi yaşamayacağının altını çizilerek, “Su kaynaklarımızın durumundan bağımsız olarak gerçekleştirdiğimiz tasarruf çağrımızı yineliyoruz” denildi.
Savrun Barajı'nın yapımı için acele kamulaştırma kararı
Yusufeli Barajı'nın su seviyesi 45 metre oldu
Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı'nın suyu çok azaldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.