<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'un elektrik sorununu rüzgar çözecek----

İstanbul'un elektrik sorununu rüzgar çözecek

İstanbul'un elektrik sorununu rüzgar çözecek
13 Aralık 2014 - 15:07 www.finansingundemi.com

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali (RES), 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek.

Universal Wind Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin İstanbul Çatalca'ya kuracağı İstanbul RES için 2007'den bu yana yürütülen çalışmalar sonunda çevresel etki değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunuldu.

Santral, rüzgardan elektrik enerjisi üretmek üzere 64'ü 2 megavat, 24'ü 3 megavat gücünde olmak üzere toplam 88 rüzgar türbini ile 200 megavat kurulu güç kapasitesine sahip olacak. 

Tesisin kurulumu için 588 milyon 245 bin 400 liralık bütçenin kullanılması öngörülüyor. Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 30, işletme aşamasında ise 15 personelin çalıştırılması planlanıyor.

İstanbul RES'in yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretmesi hedefleniyor. Bu üretim bir ailenin ortalama aylık elektrik tüketiminin 230 kilovatsaat olduğu dikkate alındığında yaklaşık 280 bin konutun yıllık elektrik tüketimine karşılık geliyor. 

Santralde üretilen elektriğin, enerji nakil hattı ile Çatalca Havza Trafo Merkezi üzerinden ulusal elektrik sistemine bağlanması planlanıyor. 

Tesiste kullanılacak rüzgar türbinleri yurt dışından ithal edilecek.

Santralde 3 kanatlı türbin tipi kullanılacak.Türbinler için boyutları 100 metrekare, derinliği yaklaşık 3 metre olan çukurlar açılarak çelik ve beton işlemleri yapılıp, temel yapısı oluşturulduktan sonra kuleler vinçlerle monte edilecek. 

ÇED başvurusunda, proje alanının orman arazisi vasfına sahip olduğu, şalt merkezi ve türbinlerin çoğunluğunun orman yollarının kenarında yer aldığı ifade edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)