Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İİB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul İhracatçıları, bir önceki yılın ayını dönemine kıyasla, yılın ilk 6 ayında, ihracat yaptığı ülke sayısını artırarak 195 ülke pazarına ürün sattı ve ülke ihracatındaki payı yüzde 4,8 oldu.
İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk 6 ayında, değer bazında en fazla ihracatı 423 milyon dolar ile Irak’a gerçekleştirdi. Irak’a en fazla kümes hayvanları, hayvansal mamuller ile mobilya, kağıt ve orman ürünleri satıldı.
İİB, Irak’ın ardından değer bazında en fazla Amerika Birleşik Devletleri, Norveç, Almanya ve Birleşik Krallık’a ihracat yaptı.
ABD, Norveç ve Almanya'ya ihracat öne çıkıyor
İhracatta ABD’ye hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, mobilya, kağıt, orman ürünleri; Norveç’e gemi ve yat; Almanya’ya fındık ve mamulleri ile mobilya, kağıt ve orman ürünleri; Birleşik Krallık’a ise mobilya, kağıt ve orman ürünleri ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ön plana çıktı.
TRT haber'in haberine göre ülke grupları baz alındığında İİB’nin en fazla ihracat yaptığı bölge, 1 milyar 141 milyon dolar ile Ortadoğu ülkeleri oldu. Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracat, yılın ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 arttı.
İstanbul İhracatçı Birlikleri, haziranda ise 920 milyon dolar tutarında ihracat yaptı. Birlik, haziranda en fazla ihracatı Irak, Birleşik Devletler ile Almanya’ya gerçekleştirdi.
İİB bünyesinde bulunan birliklerden İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, yılın ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 36,6 artış ile 1 milyar 958 milyon dolar; İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), yüzde 21 artış ile 1 milyar 576 milyon dolar; Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği (GYHİB), 678 milyon dolar; İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB), yüzde 38,5 artış ile 617 milyon dolar; İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB), yüzde 1,2 artış ile 308 milyon dolar; İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, yüzde 36,5 artış ile 233 milyon dolar; İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB), 114 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.
Artışın devam edeceği öngörülüyor
Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Müjdat Sezer, "İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk yarısını ihracat artışı kapatarak, başarılı bir performans sergiledi. İİB’nin ihracat artışını, yılın sonunda da devam ettireceğini öngörüyoruz.
Hedef pazarlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalar, yurtdışında organize ettiğimiz milli katılımlı fuarlar başta olmak üzere planlamalarımız doğrultusunda ilerleyerek, 2022 yılı için 10 milyar dolarlık ihracat hedefimizi tutturacağımıza olan inancımız her geçen gün yenileniyor." ifadelerini kullandı.
İlk 6 ayda Malatya'dan 168 milyon dolarlık kuru kayısı ihracatı
Türkiye'den Arjantin'e ihracat rekor kırdı
Kremlin: Erdoğan ve Putin, Tahran'da tahıl ihracatını görüşecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.