<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da risk haritası yeşile döndü----

İstanbul'da risk haritası yeşile döndü

İstanbul'da risk haritası yeşile döndü
07 Ocak 2021 - 11:42 www.finansingundemi.com

Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler İstanbul'da da etkisini gösterdi. Kentte, Hayat Eve Sığar uygulamasında risk haritası yeşile döndü.

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar İstanbul'da işe yaradı. Kentte Hayat Eve Sığar uygulamasında risk haritası yeşile dönmüş durumda.

UZMANLARDAN REHAVET UYARISI

Risk haritasının geçtiğimiz haftalarda kırmızı göründüğü İstanbul’da, uzmanlar vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyarıyor.

YATAKLAR BOŞALMAYA BAŞLADI

Yaşanan değişimin alınan tedbirler sonucunda geliştiğini söyleyen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, şunları kaydetti:

“Rakamlar neyi gösteriyorsa sahada benzer şeyler görüyoruz. Bundan 2-3 hafta öncesine kadar hemen hemen gelen her vakada korona virüs şüphesi vardı ve hastaların çoğunluğu tanı alıyordu. Ama sayı git gide azaldı ve son bir haftadır bizim kliniğimizde yeni korona virüs tanısı hiç konulmadı. Çevre hastanelere baktığımızda gelen ağır hastaları yatırmakta, yer bulmakta çok zorlanıyorduk. Şu anda kliniğimizde yataklar boşalmaya başladı. Bunun yansımasını Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinde görüyoruz. Önceki haftalarda İstanbul haritasında birçok yer kırmızıyken yeşil alanlara rastlamaya başladık.”

KIŞ BİTENE KADAR DİKKATLİ OLMALIYIZ

Kış mevsimi bitene kadar tedbirlerin gevşetilmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Akkoyunlu, “Bunları göz önüne alarak tedbirleri gevşetmeden kış ayı bitene kadar dikkatli olmalıyız. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak korktuğumuz ikinci pikten korunuruz. Eğer salgının bulaşma hızı ihtimali artarsa daha fazla insanı öldürebilir. 10 bin kişi yerine 15 bin kişiye bulaştığında doğal olarak bulaştırıcılık yüksek olur. O nedenle aynı tedbirleri göstermeye devam edeceğiz. Maske ve mesafe kurallarına dikkat edeceğiz. Sosyal mesafe ve sosyalliğe dikkat edeceğiz. Tedbirlerimizi gevşettiğimiz sırada hastalığa hızlı yakalanacağımızı bilmemiz lazım” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi: Aşılanmak, hastalığın bulaşmayacağı şekilde gelmez

 

Çin'den vatandaşlarına seyahat uyarısı

 

Finansal okuryazarlık test hız kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)