<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 'insani finans' zirvesi----

İstanbul'da 'insani finans' zirvesi

İstanbul'da 'insani finans' zirvesi
15 Eylül 2017 - 15:47 www.finansingundemi.com

Bu yıl 16-17 Kasım’da düzenlenecek Küresel Katılım Finans Zirvesi’nde ilk kez parayı faizle değil, üretim ve yatırımla büyütmeye dayanan ‘insani finans’ masaya yatırılacak

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde bu yıl 16-17 Kasım'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 'Küresel Katılım Finans Zirvesi (Global Participation Finance Summit/GPAS) düzenlenecek. Zirvenin öne çıkan en önemli gündem konusu ise 'insani finans' kavramı olacak. İnsani finans parayı faizle değil, üretimle, yatırımla büyütmeye dayanan bir finansal sistemi temel alıyor.

PAYLAŞMAYI HEDEFLEYEN SİSTEM

GPAS İstanbul Sözcüsü Atilla Kurama, dünya finans sisteminin tıkandığını, insani değerlerin, parasal değerlerin gerisinde kaldığını belirtti. Kurama şunları söyledi: "Şartsız, koşulsuz para kazanmayı amaçlayan ve bireyin toplumdaki varoluşunu da sadece bu finansal güce endeksleyen mevcut sistem, dünyanın hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerinde, telafisi zor krizler yaratıyor. Mevcut sistemin tüm dayatmalarına karşın, aslında birlikte kazanmak, refahı paylaşmak sanıldığı kadar zor değil. Buradan tüm dünyaya çağrıda bulunacağımız 'insani finans'; paylaşmayı, çalışmayı, üretmeyi, birlikte kazanıp, bölüşmeyi hedefliyor. Riskleri paylaşarak azaltmayı, bu şekilde toplumsal huzursuzluk ve finansal belirsizlikleri ortadan kaldırmayı, dil, din ırk, kültür ayrımı yapmaksızın tüm toplumlarda, insani değerler üzerinde uzlaşmayı, bireyin mutluluğunu amaçlıyor."

FAİZDE MAKAS AÇILDI

Türkiye'de mevduat faizlerinin yüzde 10 seviyelerinde seyrettiğini, buna karşılık kredi faizlerinin tüm maliyetlerle birlikte yüzde 20'lere ulaşabildiğini belirten Kurama, "Mevduat ve kredi faizlerindeki makasın bu kadar açık olması sistemin ne kadar verimsiz ve yanlış işlediğinin kanıtı" dedi.
İnsani finansın, İslami bankacılığı içine aldığını fakat kapsam olarak bundan çok daha büyük bir kavramı ifade ettiğini belirten GPAS Yürütme Kurulu Başkanı Kamil Kılıç ise şöyle konuştu: "İnsan merkezli, insana değer katan iş modellerini öne çıkaran sistemler önem kazanıyor. Şimdi o öğretileri de kapsayan insan merkezli iş modellerini geliştirmek için yeni anlayış düşünce sistemini değiştirmeye ihtiyaç var. İnsani Finans işte tam olarak bu. Yani açık inovasyonla tüm paydaşların var olduğu, önce insan sonra finans diyen sistemdir."

75 OTURUM YAPILACAK

75 oturumun düzenleneceği zirvede Oxford ve Harvard gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinden çok sayıda akademisyen, insani finans sisteminin topluma ve insana sağlayacağı faydaları anlatacak. Zirveye, 50 ülkeden 10 binden fazla ziyaretçi, 100 girişim sermayesi ve varlık fonunun yanı sıra aralarında Tesla CTO'su JB Straubel'in de bulunduğu 200'den fazla konuşmacı katılacak.

CUMHURBAŞKANI DA ZİRVEYE GELİYOR

Zirve, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği organizasyonunda, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Sermaye Piyasası Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yükseköğrenim Kurulu Başkanlığı'nın desteğiyle gerçekleşecek. Zirvenin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor. Kapanış galasına da Başbakan Binali Yıldırım katılacak.

İnsani finans nedir?

İslami ya da faizsiz bankacılık olarak sınırlandırılamayacak bir finansal sistemi, faize dayalı olmayan, kaynakları maksimum seviyede üretme ve yatırıma döndürmeye odaklı bir ekonomik felsefeyi tanımlıyor. Üretmeden, istihdam yaratmadan, paradan para kazandırarak, büyümeye çalışan eski finans sisteminin (faize dayalı finans sisteminin) çıkmazlarına karşı, kâr-zarar ortaklığına dayalı, paylaşımı esas alan, insani ve ahlaki temelli yatırım araçları ile sürdürülebilir ekonomik büyümeyi hedefliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)