Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, dünyanın önde gelen 43 kentindeki lüks konut piyasasına ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Knight Frank'ın “Global Kentler Fiyat Endeksi 2018” ikinci çeyrek verilerine göre, İstanbul konut fiyat artış liginde 39'uncu sıraya geriledi.
TORONTO İLK SIRADA
Son bir yılda lüks ev fiyatlarının yüzde 2.4 düşüş gösterdiği İstanbul'da yılın ilk yarısında ise fiyatlar yüzde 6 geriledi. Böylece 43 şehir içerisinde son 6 ayda lüks ev fiyatlarında en çok değer kaybı İstanbul'da görüldü. Merkezi Londra'da bulunan ve dünya çapında 417 ofisi bulunan Knight Frank'ın raporuna göre, haziran ayı itibarıyla son bir yılda ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği yer, yüzde 11.9 ile Çin'in Guangzhou şehri oldu. Singapur, yüzde 11.2'lik yükselişle listenin ikinci sırasında yer bulurken, üçüncü ise yüzde 10.3'lük artışla İspanya'nın başkenti Madrid oldu. Son 6 aylık verilere bakıldığında ise 2018'in ilk yarısında konut fiyatları yüzde 11 ile en çok Kanada'nın en büyük şehri Toronto'da arttı.
2012'DEN BU YANA EN KÖTÜSÜ
Son bir yılda lüks konut fiyatlarının en fazla gerilediği şehir yüzde 8.4'lük düşüşle İsveç'in başkenti Stockholm olurken, Kanada'nın Vancouver şehri yüzde 6.2'lik değer kaybıyla ikinci, İtalya'dan Roma yüzde 3.8'lik düşüşle üçüncü oldu. Londra ve Dubai'de de lüks ev fiyatları gerilerken, New York'ta sadece yüzde 0.1'lik artış görüldü. Knight Frank Global Kentler Fiyat Endeksi'ne göre 43 şehrin ortalaması alındığında Haziran 2017-Haziran 2018 arasındaki fiyat artışı yüzde 2.6 oldu. Bu, 2012'den bu yana görülen en düşük değer artışı olarak kaydedildi. 31 kentte fiyat artışı görülürken, 11'inde düşüş yaşandı. İrlanda'nın başkenti Dublin'de ise fiyatlar değişmedi.
AVRUPA GÖZDE OLDU
– Çin'de hükümetin aldığı önlemler çerçevesinde konut fiyat artış hızındaki yavaşlama sürüyor. Singapur'da ise artan dış talep ve yüksek arazi değerleri fiyatları yukarı çekiyor.
– Avrupa'da yerli ve yabancıların yatırım amaçlı veya ikincil ev yatırımları başta Madrid olmak üzere Paris ve Berlin gibi kentlerde lüks ev fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.
– ABD'de San Francisco yüzde 9.5, Los Angeles yüzde 7.8, Miami yüzde 3.3'lük artış oranıyla lüks konut piyasasında ön plana çıkıyor. (Sözcü)
İstanbulda ve tüm ülkede konut fiyatları gelirlerden tam 5 kat hızlı arttı. bundan 30-40 yıl önce gelip devletin hazine arazisini gasp eden beleşciler kaç daire veriyor diye yan gelip yattı. Şimdi çalışma ve üretme zamanı. Hangi polis, öğretmen, mühendis.. 30 yıllık emeğini kıçıkırık 100 metrekare betonla değişir?.. burada bir tuhaflık var ve dengeye gelecek.. 50 liraya kahve içeniniz varmı. ist da konut fiyatı resmen o fahişlikte.. önüne gelen de müteahhit...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.