Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul ile İzmir arası karayolu ulaşımını 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 95'i tamamlandı.
AA muhabirinin Karayolları Genel Müdürlüğü ile Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bursa Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) Otoyolu yap-işlet-devret projesi kapsamındaki çalışmaların büyük kısmı bitti.
İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 42 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 426 kilometre uzunluğundaki projenin tamamında 98 kilometre otoyol, 16 kilometre de bağlantı yolu işletmeye açıldı.
Altınova-Gemlik arasındaki 40, Gebze-Altınova bölümünde (Osmangazi Köprüsü dahil) 12,6, Kemalpaşa ayrımı-İzmir arasındaki 20, Gemlik-Bursa kısmında 25 kilometrelik otoyol kesimi tamamlanarak hizmete alınırken, diğer bölümlerde çalışmalar sürüyor.
Gebze-Bursa ile Kemalpaşa ayrımı-İzmir arasındaki 98 kilometrelik otoyolla 16 kilometrelik bağlantı yolunun tamamlanarak işletmeye açıldığı, 115 kilometrelik kesimde de BSK (Binder) çalışmalarının sona erdirildiği projenin tamamında yüzde 95 fiziksel gerçekleşme sağlandı.
Projede toplam 7 bin 143 personel görev yapıyor ve bin 690 iş makinesi çalışıyor.
3 tünel açıldı
Türkiye'deki otoyollar üzerinde "en uzun tünel" unvanına sahip Bursa-Yalova arasındaki 3 bin 590 metrelik 3 şeritli 2 tüplü Orhangazi Tüneli, 21 Nisan 2016'da trafiğe açıldı.
Kemalpaşa ayrımı-İzmir arasındaki otoyol kesimi içinde yer alan 3 bin 210 metrelik çift tüplü Belkahve Tüneli geçen yıl 8 Mart'ta, Gemlik-Bursa otoyolunda bulunan 2 bin 500 metrelik çift tüplü Selçukgazi Tüneli de geçen sene 12 Mart'ta tamamlanarak hizmete alındı.
Projenin en büyük ayağını oluşturan, 252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyuyla dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4'üncü sırada yer alan Osmangazi Köprüsü de 2016'da trafiğe açılarak sürücülere İzmit Körfezi'ni geçmek için 1,5 saat harcamak yerine 6 dakikada karşıya geçme imkanı sunuyor.
36 viyadükten 21'i tamamlandı
Gebze-Bursa kesiminde 12, Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa bölümünde 22, Kemalpaşa ayrımı-İzmir tarafında 2 olmak üzere 36 viyadükten Gebze-Bursa arasında 12, Susurluk-Balıkesir-Kırkağaç bölümünde 7, Kemalpaşa ayrımı-İzmir kesiminde 2 olmak üzere 21'i tamamlandı, Bursa-Manisa arasındaki 15 viyadükte çalışmalar sürüyor.
Projenin önemli bölümlerinden olan 253 metre uzunluğundaki Kuzey Yaklaşım Viyadüğü ile bin 380 metre uzunluğundaki Güney Yaklaşım Viyadüğü 1 Temmuz 2016'da hizmete girdi.
2 bin 238 metre ile Türkiye’deki otoyollar üzerinde yer alan en uzun viyadük olan Bornova Viyadüğü 8 Mart 2017'de açıldı.
Yılda 650 milyon dolar tasarruf
36 viyadük, 3 tünel, 20 gişe alanı, 25 kavşak, 6 otoyol bakım ve işletme merkezi, 3 tünel bakım ve işletme merkezinin olacağı otoyol hizmete girdiğinde, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltarak ortalama 8-10 saatlik ulaşım süresini 3-3,5 saate indirmesi, böylece yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.
Gebze-Altınova arasındaki seyahatlerde Osmangazi Köprüsü'nün kullanılması yakıt, amortisman, harcanan zaman ve çevresel etkiler dikkate alınarak yapılan analizlerde en ekonomik seçenek olduğu görülüyor.
Osmangazi Köprüsü'nün hizmete girmesiyle, Gebze-İzmit, Altınova-Yalova-Bursa aksının trafik yükü de önemli ölçüde rahatladı.
Bir de karadeniz oto yolunda sona gelinse,,,,Karasu-kandıra da yol tıkandı,,6 yıldır çivi çakılmıyor.
Biri gibi köhne zihniyettiler. Allah’tan memleketimiz de az..Değilse taş devrinde yaşarız
icraatcı arkadaş. yol yapılmasına değil yapılış yöntemine karşıyım. devlet mütaahite ödediği parayla 3 tane böyle eser yapardı. şu andaki krizde bu yap işlet devret yönteminin büyük payı var. hepimiz ödüyoruz yazık..
Kolayca hesabını yapın. Sadece Osmangazi köprüsünden giren vatandaş (zengin olmak lazım) mütahitin fiyatlarıyla 365.00 tl sadece köprü ve yol parası veriyor. Gelişte de bir o kadar.geçiş garantisi olduğu için vatandaş geçmese bile mütahit parayı devletten takır takır dolar bazında alıyor.Köprüden geçsinler diye devlet 35 dolarlık köprü geçiş ücretini sanırım 100 tl civarı yaptı. Köprüden geçen arkadaşların da geçiş parasının 100 tl üstünü devlet mütahite ödüyor.yani bu yol cumhuriyet tarihinin en kazık projesidir. Ama sorun yok gariban vatandasım öder. Hatta köprüden hiç geçmeyip de devlet bütçesinden ödeyen Malatyalı hemserim de ne büyük eser diye köprü açıldığında göbek atar.Allah sonumuzu hayretsin
kılıçtaroglu AKP neler yaptıda oylar hep onlara gidiyor işte örneği....
Dün bu yoldan geldim.Büyük rahatlık.İnşallah en kısa sürede tamamı biter.Yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun.
BURSA - KARACABEY- SUSURLUK arasında ki trafik yoğunluğundan haberleri yok herhalde yapan arkadaşların, AYRICA tehlikeli bir trafik akışı mevcut
amaç yol gösterip caza yazmak.
Ortalama 75 - 80 KM hız hesaplanması gerekir!... Toplam ulaşım saati beş buçuk saat eder...! Kimse kimseyi kandırmasın üç buçuk saatte kat etmek için ortalama hiç durmasan 120 KM hız yapmak gerekir bu da ancak yarışlarda olur ki bazı bölgelerde belki 120 KM 'den 50 - 60 KM düşeceğini de hesaplamak gerekir o vakit (=> HIZ LİMİTI 140 KM 'DEN AŞAĞIYA DÜŞMEMESİ GEREKİR... Yapılan hizmet doğru lakin 3.5 saatte kat edilecek diye yanlış bilgi verilmesi doğru değil...
Bu haberleri ve ilgili bakanların mesafenin 3,5 saat süreceği yönündeki açıklamalarını arşivleyip, 3,5 saatte varmak için yapılan hızdan kaynaklanan trafik cezalarında itiraz etmek ve delil göstermek lazım. Ya da kurallara uyulduğunda 3,5 saatte varılamıyorsa "ayıplı hizmet" itirazında bulunmak lazım.
Uçakla git daha ucuz.. tam kazık .. git gel ihale fiyatıyla 600 TL otoyol parası.. yakıtla 800 ne hizmet ve... Soygun resmen
3,5 saate ındı dıyorsunuz gıselerde ortalama hız tespıtı yapılıyor.Sonradan cezalarda pesımızden gelıyor...
YAP İŞLET DEVRET OLAN YOLLARDA RADAR VE HIZ KORİDORU YOK.
koyunlar kaç saatte geçer onu söyleyin.
bedavamı gidiyor dolarla gidiyoruz maliyeti ne kadar vatandaşın cebinde kaçpara çıkacak ondan haber ver uçakda gidiyor 1 saatde
3.5 saatte nasıl gidilecek. 100 km hızla giderken ceza geliyor. kimi kandırıyorsunuz.
proje 426 km ve İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indireceğini söylüyor. 110 km ile gitsen 3,5 saatte 385 km yol gidersin anca. Yolda hiç mi yavaşlamayacaksın, ışık, kavşak yok mu? İstanbul-İzmir arası 7 saatten 5 saate indi desen, yalan atmasan olmaz mı?
Otobanlarda hız sınırı 120km'dir.Bolünmüş yollarda 110km'dir.Birde böyle hesaplayın.
426 km yolu 3,5 saatte alan araba kaç TL trafik cezası yer? Bir de Osmangazi köprüsü dahil kaç TL köprü+otoban ücreti verir? Bu soruları sormaya aklı ermeyenler, cevapları da hak etmez...
Allah reyizden razı olsun. Duble yol çok güzel. Ama mutlaka geçiş ücreti 100 $ ve üstü olmalı. Alt seğment halk bu yoldan mecbur kalmadıkça geçememeli. Bunlar yüzünden ultra lüks cipimle iş görüşmelerine gitmekte zorlanıyorum. Trafik tıkanıyor bu hurda araçlar yüzünden. En azından alt seğment halk için geçiş sadece gece 00:00 ile 08:00 arasında izin verilsin.
hoki-poki doğru söylüyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.