Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Poyrazköyü Örnek Su Ürünleri Kooperatifi’nin talebi üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, 6 Kasım’da İstanbul Boğazı’nı, saat 00.01 ile 14.00 saatleri arasında ticari gemi geçiş trafiğine kapatarak balık avlama gemilerine açma kararı aldı.
Dağıtım yerlerine gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:
*İstanbul Boğazı’nda ekonomik değeri yüksek olan palamut, lüfer, çinekop, torik ve hamsi gibi balıkların Boğaz geçişlerinin Ekim-Kasım döneminde yoğun olarak yaşandığı ve balık avcılığının yasak olması nedeniyle su ürünleri avcılığı yapılamadığından bahisle balık geçişinin yaşandığı Ekim-Kasım döneminde belirli gün ve saatlerde Türk Boğazları’nda balık avcılığının serbest bırakılması talep edilmektedir.
Konuyla ilgili olarak, İstanbul Boğazı’ndaki deniz trafiğine çapariz verilmemesi amacıyla, Bölge Liman Başkanlığı tarafından belirlenecek seyir emniyeti ve deniz güvenliğinin tesisine yönelik tedbirlerin eksiksiz yerine getirilmesi ve denizcilere duyurusunun yapılması, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nin uyarı ve tavsiyelerine eksiksiz uyulması, bölgeyi kullanan yerel trafik kullanıcılarının konu hakkında bilgilendirilmeleri kaydıyla, İstanbul Boğazı’nın tek sefere mahsus olmak üzere 6 Kasım 2022 tarihinde 00.00 ila 14.00 saatleri arasında ticari gemi geçiş trafiğine kapatılacak balık avcılığı için balık avlama tekne/gemilerine açılması talebi uygun görülmüştür.
AMATÖR BALIKÇILARDAN TEPKİ GECİKMEDİ
Alınan bu karara amatör balıkçılar tepki gösterdi. Endişelerini Twitter’dan paylaşan balıkçılar, Boğaz’ın endüstriyel balıkçılara açılarak yapılacak olan gırgır balıkçılığıyla birçok balık türünün yok olacağını yazdı.
Boğaz'da gemi trafiği askıya alındı
Çanakkale Boğazı transit gemi geçişine kapatıldı
İstanbul Boğazı'ndan taşınan yük miktarı yüzde 40 arttı
İstanbul Boğazı'nda arızalanan yük gemisi Ahırkapı'ya demirletildi
Yasadışı balıkçılık milyarlarca dolar zarara yol açıyor
Balığın neslini kurutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Boğaz tamamen gırgır ve diğer büyük balık avcılığına kapatılmasını ister ve savunurken. Onlar endüstriyel balık avcılığına açıyorlar. Yazıklar olsun.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.