Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İŞKUR verilerinden derlenen bilgilere göre, ocak ayında 153 bin 744, şubatta 120 bin 497, martta 112 bin 5 kişi olmak üzere bu yılın ilk üç ayında toplam 386 bin 246 kişi işsizlik maaşını alabilmek için başvuruda bulundu.
Bu rakamlar, geçen yılı ilk üç ayında 271 bin 467 olan işsizlik maaşı almak isteyenlerin sayısının yüzde 42 arttığını ortaya koyuyor.
Söz konusu dönemde toplam 195 bin 837 kişi işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlanmaya hak kazanırken, Kurum işsizlik maaşını almak için gerekli şartları karşılayanlara bu yılın ilk üç ayında toplam 768 milyon 953 lira ödeme yaptı.
İŞKUR tarafından, işsizlik maaşı kapsamında 2014'te toplam 1 milyon 657 bin 723 lira, 2015'te ise 2 milyon 192 bin 786 lira ödeme yapılmıştı.
EN DÜŞÜK 659, EN YÜKSEK BİN 318 LİRA
Asgari ücretin 2016 yılı için bin 300 liraya yükselmesiyle işsizlik maaşı da arttı. En düşük işsizlik maaşı yaklaşık 509 liradan 659 liraya, en yüksek işsizlik maaşı bin 19 liradan bin 318 liraya yükseldi.
Sigortalı bir çalışanın son dört ayda aldığı brüt maaşın ortalamasının yüzde 40'ı alınarak hesaplanan işsizlik maaşı, yatırılan işsizlik sigortası primlerine göre 6, 8 veya 10 aylık sürelerde ödeniyor.
İŞSİZLİK MAAŞINA KİMLER BAŞVURABİLİR?
İşsizlik sigortasından yararlanabilmek için kişinin kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalması, hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olması, son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olması ve hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurması gerekiyor.
ekonomi coook iyi gidiyor, faizler 2 puan daha dussun hele bi, o zaman gorun b
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.