Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İsrail Göçmen Bakanlığı ve İsrail Yahudi Ajansı (JA), İsrail’e Yahudi göçünün bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 30 arttığını açıkladı.
Miladi yılın bitişi arifesinde yayınlanan istatistikler, 2021 yılında dünyanın her yerinden İsrail’e gelen göçmen sayısının 27 bin 50’ye ulaştığını gösteriyor.
Şarkul Avsat'ın haberine göre, Göçmen sayısı, 21 bin 820’de kaldığı 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 30 artarak bu seviyeye ulaştı. 2020’de Kovid-19 salgınının başlangıcında dünyanın tanık olduğu kısıtlamalar ve kapanmalar nedeniyle sayı düşüktü.
İsrail Göçmen ve Entegrasyon Bakanlığı, gelecek yıl göçmen sayısını daha da artırmak ve 2019’da Kovid-19 pandemisinin ortaya çıkmasından önce İsrail’e her sene ortalama 35 bin Yahudi göçmenin geldiği duruma ulaşmak için çalışıyor.
Göçmen ve Entegrasyon Bakanlığı ve JA’dan elde edilen veriler, bu yıl en fazla göçmenin, 2020’ye göre yüzde 10 artış göstererek, yaklaşık 7 bin 500 kişi ile Rusya’dan geldiğini gösterirken, Ukrayna’dan ise bu yıl, geçen yıla göre yüzde 5 artış göstererek 3 bin göçmenin İsrail’e geldiğini gösteriyor.
ABD’den ise İsrail’e bu yıl 4 bin kişi göç etti. Bu, 1973’ten bu yana ABD’den gelen en yüksek göçmen sayısı.
Bu yıl Fransa’dan gelen göçmen sayısında da büyük bir sıçrama oldu ve yaklaşık 3 bin 500 göçmenin gelişiyle son dört yılda kaydedilen en yüksek sayıya ulaşıldı.
Etiyopya’dan bu yıl bin 363 göçmen İsrail’e geldi ki bu da İsrail’in Falaşa’yı getirme kampanyasına devam edeceğinin bir göstergesi.
Bu yıl diğer birçok ülkeden de göç oranlarının arttığı kaydedildi. Arjantin’den gelen göçmen sayısı geçen yıla göre yüzde 55 artarak 900’e ulaştı. Bu da 2003’ten bu yana Güney Amerika ülkesinden gelen en yüksek göçmen sayısı.
Geçen yıla göre yüzde 22’lik bir artışla İngiltere’den yaklaşık 650 kişi, Brezilya’dan yaklaşık 550 kişi ve bir önceki yıla göre yüzde 72’lik keskin bir artışla Güney Afrika’dan yaklaşık 550 kişi İsrail’e göç etti. Geçen yılki 188 kişiye kıyasla bu yıl yüzde 55’lik artışla yaklaşık 290 erkek ve kadın Meksika’dan İsrail’e göç etti.
İstatistikler, genç nesillerin İsrail’e göç etme eğiliminin devam ettiğini ortaya koydu. Raporda, yaklaşık 14 bin 620 göçmenin (veya tüm göçmenlerin yüzde 55’inin) 35 yaş ve altında olduğu gösterildi.
Aynı zamanda veriler göçmenlerin yüzde 16,5’inin 36-50, yüzde 13,6’sının 51-64 yaş aralığında ve yüzde 14,7’sinin 65 yaş ve üzerinde olduğunu gösterdi.
Profesyonel istihdam açısından bakıldığında, bin 100’den fazla doktor ve tıp uzmanı, teknoloji ve mühendislik alanlarında yaklaşık bin 670, muhasebe ve hukuk alanlarında yaklaşık 960 kişi ve yaklaşık 750 öğretmen İsrail’e göç etti.
"Kıyamet Buzulu Thwaties" hızla eriyor
2020 yılında aylık işgücü maliyeti belli oldu
Türkiye'den Libya'ya 'adil seçim' çağrısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.