BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, Mısır'ın kısa süreli ateşkes önerisini reddetti----

İsrail, Mısır'ın kısa süreli ateşkes önerisini reddetti

İsrail, Mısır'ın kısa süreli ateşkes önerisini reddetti
28 Ekim 2024 - 02:00 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin önerdiği Gazze'de 2 günlük kısa süreli ateşkes önerisini reddettiği iddia edildi.

İsrail, Mısır'ın Gazze'de iki günlük ateşkesle 4 İsrailli esir ve bazı Filistinlilerin takasını öngören teklifini reddetti. İsrail devlet televizyonu KAN ve Kanal 12’ye göre, hükümetteki birçok bakan ve güvenlik birimi teklifi destekledi, ancak Başbakan Binyamin Netanyahu, "esir takası yalnızca Gazze'ye saldırılar sürerken yapılabilir" diyerek karşı çıktı.

İsrail hükümeti Mısır'ın Gazze'de 4 İsrailli esir ile bazı Filistinlilerin takası için önerdiği iki günlük ateşkesi kabul etmedi. Kanal 12'nin haberinde, hükümetteki çoğu bakanın ve güvenlik birimlerinin ateşkesle esir takasını desteklediği, ancak Başbakan Netanyahu'nun karşı çıktığı bildirildi. Netanyahu’nun, "esir takası görüşmelerinin yalnızca Gazze’ye saldırılar sürerken yapılabileceğini" savunduğu ve bu nedenle Mısır’ın teklifini reddettiği belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, İsrail'in saldırılarına karşılık olarak iki günlük geçici ateşkesle esir takası önerisinde bulunmuştu. Sisi, bu ateşkesin kalıcı hale gelmesi için önümüzdeki 10 gün içinde müzakereler yapılacağını ifade etti.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te İsrail'e karşı başlattığı kapsamlı saldırıyla yoğunlaşmıştı. Hamas bu saldırının, Filistinlilere yönelik ihlaller ve kutsal değerlere yapılan saldırılara karşılık olduğunu açıklamıştı. İsrail, saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5132 kişinin yaralandığını duyurdu. Buna karşılık, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik operasyonları devam etti ve bu saldırılarda 17,210'u çocuk, 11,742’si kadın olmak üzere toplamda 42,924 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 100,833'e ulaştı. Gazze’deki birçok hastane ve okul gibi sivil altyapının hedef alınması nedeniyle halk, barınma ve güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kaldı.

İsrail'in 7 Ekim sonrası saldırıları

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlenen operasyonlarda 356’sı karadan işgal sürecinde olmak üzere toplamda 771 askerini kaybettiğini açıkladı. Çatışmalar sırasında 24 Kasım 2023'te başlayan ve 4 gün süren "insani ara" sonrasında, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı, ancak İsrail binlerce Filistinliyi hapsetmeye devam etti.

Çatışmalar yalnızca Gazze'de değil, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de şiddetini artırdı. 7 Ekim’den bu yana İsrail askerleri ve İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında 166’sı çocuk olmak üzere 762 Filistinli Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te hayatını kaybetti.

Mısır'ın ateşkes girişimi bölgede gerilimi azaltmayı amaçlasa da İsrail yönetiminin teklifi reddetmesi, Filistin topraklarında süren çatışmaların ve insani krizin devam edeceği sinyalini verdi.

Mısır'dan Gazze Şeridi'nde 2 günlük ateşkes girişimiMısır'dan Gazze Şeridi'nde 2 günlük ateşkes girişimi

 

Biden'ın özür konuşması, Filistin'e destek sloganıyla bölündüBiden'ın özür konuşması, Filistin'e destek sloganıyla bölündü

 

Almanya'dan kritik vize kararı: İtiraz edilemeyecekAlmanya'dan kritik vize kararı: İtiraz edilemeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)