BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail ile Hamas arasında sınır savaşı----

İsrail ile Hamas arasında sınır savaşı

İsrail ile Hamas arasında sınır savaşı
31 Ocak 2022 - 14:47 www.finansgundem.com

İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınır, 35 yaşındaki Filistinli Abdulkerim Şaban Abdulkerim Ebu Udeh adlı mahkumun Gazze Şeridi’ndeki yüksek güvenlikli bir hapishaneden kaçması sonrasında bir ‘sınır savaşına’ tanık oluyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ni işgal ettiği dönemde kurulan hapishane, 2007’den bu yana Hamas’ın kontrolünde bulunuyor.

Gazze Şeridi’ndeki Hamas güvenlik yetkilileri iki gün önce, İsrail ajanı bir mahkumun hapishaneden firar ettiğini ve yeniden tutuklanması için sınır boyunca çok sayıda askeri kontrol noktası kurulduğunu duyurdu. Mahkumun, sosyal medyanın yanı sıra Gazze Şeridi’ndeki bir çok yerde fotoğrafı yayınlanırken vatandaşlardan yakalanması için yardım etmeleri istendi.

Hamas Hareketi, Ebu Udeh’i tanıyan herkese çağrıda bulunarak, firar eden mahkumu bulana 200 bin dolar ödül verileceğini, onunla iş birliği yapan veya saklanmasına yardım edenlerin ise ağır cezalar le karşı karşıya kalacağını bildirdi. Gazze’de dün ve önceki gün balıkçılık ve deniz ulaşımına izin verilmedi.

Ebu Udeh daha önce Hamas’ın askeri kolu olan el Kassam Tugayları’nın bir üyesiydi. Yedi ay boyunca ortadan kaybolan Filistinli, 2019’da ajanlık suçlamasıyla tutuklandı. İddianamade, Ebu Udeh’in İsrail işgal güçlerine Beyt Hanun’daki Kassam tünellerinin bilgisini verdiği yer alıyor. Hukuk uzmanları, önceki tecrübelere göre Ebu Udeh’in idam ceza alması gerektiği görüşündeler. Bu nedenle kendisi maksimum güvenlikli bir hapishaneye yerleştirilmişti.

Hamas'ın güvenlik yetkilileri, Ebu Udeh'in özellikle sıkı bir şekilde korunan bu hapishaneden nasıl kaçtığını, sınırlara kolayca erişerek İsrail'e nasıl geçebildiği konusunda soruşturma yürütüyorlar, sınırları kontrol ediyorlar.

Ebu Udeh’in neden halen idam edilmediği sorusuna ise savaşın henüz bitmediği yanıtını veren Hamas, mahkumun Gazze Şeridi’nden henüz çıkıp çıkmadığından ise emin değil. Ayrıca İsrail’in kimliği açıklanmayan birinin sınırda yakalandığı haberini ‘işgalin kafa karışıklığı yaratma girişimi’ olarak değerlendiriyor.

İsrail Ordu Sözcüsü de Tel Aviv'de, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sınırı aşmaya çalışan bir Filistinliyi tutukladığını açıklayarak üzerinde herhangi bir bir silah bulunmadığını ve soruşturmaya alındığını bildirdi. Ebu Udeh'in İsrail'e kaçtığı haberleriyle ilgili ise yorum yapmadı.

Tel Aviv'den güvenlik kaynakları, Gazze'deki tünellerle ilgili bilgilerin farklı koşullarda tutuklanan Hamas aktivistlerinin itirafları da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan İsrail'e ulaştığını aktardılar.

İsrail güçleri 25 Filistinliyi gözaltına aldı

 

İsrail güçlerinden, Doğu Kudüs'te düzenlenen gösteriye müdahale

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)